Elevii au sustinut prima teza cu subiect unic

Magazin Salajean 7 mai 2008 0

Elevii au sustinut prima teza cu subiect unicElevii claselor a saptea si a opta au inceput ieri tezele cu subiect unic, prima disciplina la care au fost testati fiind Limba materna. Vineri va urma examenul la Isorie sau Geografie, iar marti, 13 mai, elevii vor da teza la Limba romana. Pentru data de 16 mai este programat examenul la disciplina Matematica, aceasta fiind ultima teza unica ce va trebui sustinuta in semestrul II.

Elevii vor avea la dispozitie doua ore pentru fiecare proba a tezelor cu subiect unic si nu 50 de minute, cum a fost pina acum. Metodologia aprobata de Ministerul Educatiei precizeaza faptul ca fiecare lucrare va trece prin mainile a doi dascali de la o alta scoala decat cea la care invata elevii. Dupa aflarea rezultatelor, copiii vor avea la dispozitie cinci zile pentru a analiza lucrarile impreuna cu profesorii lor si vor putea decide, in acest interval, daca depun sau nu contestatie. Mai exact, contestatiile pot fi depuse in 20 mai. Elevul care, in aceste cinci zile, va incerca sa modifice lucrarea va fi notat cu unu si se va alege si cu nota scazuta la purtare. Si profesorul va fi tras la raspundere in acest caz.

In situatii speciale, temeinic motivate, elevii sustin teza cu subiect unic la care au absentat in perioadele speciale de teze prevazute prin calendar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »