Elevii, anchetati pentru bursa Bani de liceu

Magazin Salajean 12 octombrie 2011 0

Elevii, anchetati pentru bursa Bani de liceu

Dosarele depuse de elevii din liceele salajene in vederea obtinerii bursei lunare oferite in cadrul programului national Bani de liceu sunt, in aceasta perioada, verificate de comisiile de ancheta. Dupa cum a declarat, ieri, inspectorul scolar adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Szabo Stefan, in perioada 1-23 octombrie se realizeaza anchetele sociale care sa ateste daca declaratiile solicitantilor corespund realitatii. Pana cel tarziu la data de 27 octombrie, lista beneficiarilor eligibili va fi transmisa la centru, urmatoarea zi fiind afisata pe site-ul Ministerului Educatiei. Eventualele contestatii vor putea fi depuse intre 28 octombrie – 2 noiembrie, urmand ca dupa solutionarea lor, rezultatele finale sa fie afisate la data de 7 noiembrie, a declarat inspectorul scolar. In cazul dosarelor neeligibile in cazul anchetelor, acestea vor fi refuzate, din start, la nivelul unitatii de invatamant. Sumele acordate elevilor cuprinsi in lista finala vor fi acordate retroactiv pentru lunile de scoala de la inceputul anului scolar.

In acest program s-au putut inscrie elevii care provin din familii defavorizate, al carui venit brut lunar pe membru de familie nu depaseste 150 de lei. Bursa acordata in cadrul programului Bani de liceu este in valoare de 180 de lei, pentru luna integrala de scoala. In cazul saptamanilor de vacanta, bursa va fi redusa.

Anul trecut au beneficiat de acest ajutor social un numar de 1.535 de elevi. Pe parcursul anului scolar, insa, 123 de elevi de liceu au pierdut acest drept pentru nefrecventarea cursurilor scolare. In total, suma acordata in anul scolar 2010-2011 a fost de aproape 2,5 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »