Eleva Ioana Pavel – premiul III la olimpiada internationala de limba romana

Magazin Salajean 30 mai 2012 0

O eleva a Colegiului National Silvania din Zalau a adus judetului un premiu important la olimpiada internationala de limba, cultura si spiritualitate romaneasca, organizata in perioada 25-28 mai, la Colegiul National Mihai Eminescu din Baia mare. Competitia a reunit 123 de elevi romani din tara si de peste hotare, respectiv din Ucraina, Moldova, Ungaria si Serbia, avand ca obiectiv consolidarea limbii romane ca limba oficiala europeana si afirmarea identitatii culturale a romanilor de pretutindeni.

Concursul a inclus doua discipline, religia, dar si limba si literatura romana. La aceasta din urma, Ioana Pavel, eleva in clasa a IX-a la Colegiul National Silvania, pregatita de profesorul Ioana Tuduce, a obtinut premiul III si o diploma de merit Mihai Eminescu acordata de Ministerul Educatiei din Republica Moldova.

Prima proba s-a desfasurat vineri. Pe parcursul zilelor in care s-a desfasurat olimpiada, elevii au facut si o excursie in Maramuresul Istoric, au poposit si in Sighetu Marmatiei unde au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, Muzeul Etnografic, dar si Casa Memoriala Elie Wiesel. In cea de-a treia zi a concursului au sustinut o proba practica pe baza documentarii din teren. Aceasta olimpiada a fost organizata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, la care au participat peste 100 de elevi din clasele a VII-XII, impreuna cu profesorii insotitori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »