Educatie rutiera la Gradinita Ion Creanga

Magazin Salajean 6 aprilie 2012 0

Educatie rutiera la Gradinita Ion Creanga Copiii din Grupa Pregatitoare Engleza a Gradinitei Ion Creanga din Zalau au desfasurat, ieri, o activitate de educatie rutiera, inclusa in programul Pietonii Priceputi, derulat in saptamana dedicata actiunilor extracurriculare Scoala Altfel (2-6 aprilie). Directorul unitatii de invatamant respective, Emilia Negru, ne-a declarat ca programul anterior amintit este realizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, prin implicarea inspectorului de specialitate prof. Roza Mateiu, cu Politia Municipiului Zalau – reprezentata de Sorin Ardelean si Monica Cilik, cu SC Michelin Romania SA – reprezentata de Emilia Craciun si Lavinia Ortelecan, cu Asociatia Ion Creanga Zalau si coordonatorii din gradinita, respectiv educatorii Victoria Oros si Lucia Curta, prof. Lavinia Cuc, prof. Florita Toma, prof. Iulia Strimbu si departamantul administrativ prin Viorica Brindusan, ec. Ioana Lazar, Palaghia Cuibus, Anca Milas si Gabriela Hadti. Prin acest parteneriat am urmarit constientizarea consecintelor nerespectarii regulilor de circulatie de catre cei mici, dezvoltarea deprinderilor de circulatie rutiera si a comportamentului preventiv si dezvoltarea la copii si la adulti a spiritului de echipa si a colaborarii pe baza unui sistem de norme, a declarat Emilia Negru.

Legat de sustenabilitatea proiectului respectiv, Emilia Negru a precizat ca acesta prezinta un potential de dezvoltare si poate fi continuat in anii urmatori, prin atragerea de noi parteneri din mediul educational si nu numai. Totodata, sloganul nostru pentru aceasta actiune, care este un exemplu de buna practica atat pentru copii, cat si pentru adulti este: <>, a declarat directorul gradinitei prof. Emilia Negru.

Potrivit sursei citate, printre activitatile din cadrul parteneriatului s-au numarat o intalnire a copiilor cu agentul de politie, un ABC al circulatiei, care a inclus vocabularul rutier, prezentarea semnelor si a indicatoarelor de circulatie, prezentarea strazii, dar si vizionarea unor materiale cu urmarile unei circulatii rutiere incorecte, traversarea strazilor, jocul in strada si circulatia pietonilor. De asemenea, copiii au ascultat povestiri cu morala pe teme rutiere, au calatorit cu mijloacele de transport in comun, au fact jocuri de rol si au participat la mai multe concursuri si intreceri pe teme cu aplicatie in viata de zi cu zi a regulamentului rutier.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »