Educatia ecologica in gradinita

Magazin Salajean 10 februarie 2009 0

Educatia ecologica in gradinitaEducatia pentru protectia mediului a devenit o noua dimensiune a curriculumului, cu scopul de a initia si promova o atitudine responsabila fata de mediu, de a-i face pe tineri sa constientizeze pericolele degradarii accentuate a mediului. Interesul si dragostea pentru natura sunt, la majoritatea copiilor, instinctive.

Educatia ecologica in gradinita se realizeaza mai ales la nivel afectiv, indeosebi prin accentuarea aspectelor ce tin de legaturile emotionale, deoarece natura, prin frumusetea ei, sensibilizeaza sufletul copiilor, inlatura oboseala, creeaza buna dispozitie.

Am inceput acest proces complex de ecologizare in cadrul activitatilor de Cunoasterea Mediului, si am continuat in cadrul activitatilor libere la coltul Stiintasi prin plimbari si excursii organizate in natura.

Inscrierea gradinitei in PROIECTUL NATIONAL DE EDUCATIE ECOLOGICA ECOGRADINITAasigura un cadru organizat de cunoastere, manifestare si relationare ecologica a copilului cu mediul inconjurator.

E bine ca si copiii sa stie, inainte de toate, ca trebuie sa protejeze natura – din care suntem parte integranta

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »