Echipajul “Mozaic” din Jibou, primul pe ţară la concursul “Diversitatea”

Mihaela Oprea 11 decembrie 2012 6
Echipajul “Mozaic” din Jibou, primul pe ţară la concursul “Diversitatea”

Echipajul “Mozaic” al Şcolii Gimnaziale “Lucian Blaga” din Jibou a câştigat marele premiu al Concursului Naţional “Diversitatea – O şansă în Plus pentru Viitor”, desfăşurat în perioada 6-9 decembrie, la Tărlungeni, judeţul Braşov. Această a VI-a ediţie a competiţiei a fost organizată de Asociaţia “Divers” din Târgu Mureş, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dar şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, a declarat că echipajul jibouan a câştigat în faţa celorlate 30 de echipaje prezente în concurs. “Atât obiceiurile şi tradiţiile sălăjene de pe Valea Someşului, cât şi abilităţile elevilor din Jibou au fost aplaudate la scenă deschisă. Dialogul interetnic, responsabilitatea, spiritul civic şi artistic s-au dovedit a fi la ele acasă, elevii demonstrând deopotrivă capacitatea de a împărtăşi cultura proprie şi puterea de a asimila obiceiurile şi tradiţiile altor etnii”, a declarat Marcel Lucaciu.
Potrivit sursei citate, echipajul “Mozaic” a fost reprezentat de elevii Lorena Caba, Cătălin Horvat, Georgiana Marinescu, Tyukodi Emanuela (clasa a VIII-a), Szanto Rareş (clasa a VII-a), sub îndrumarea profesorilor Sorina Pop-Cozac şi Emil Pop-Cozac.
La finalul concursului, echipajul “Mozaic” a obţinut premiul I, constând în diplome, dulciuri, cărţi, bani şi o tabără gratuită.
Aşa cum prevede regulamentul concursului, principalele obiective sunt promovarea contribuţiei diferitelor culturi la patrimoniul şi modul de viaţă din România, precum şi validarea dialogului intercultural ca factor esenţial pentru dezvoltarea viitoare a societăţii multiculturale româneşti şi europene, societate în care cunoaşterea celuilalt, de lângă noi, poate fi o resursă semnificativă pentru fiecare individ, dar şi o bogăţie prin intermediul căreia o comunitate dobândeşte o identitate mai puternică.
Din juriu au făcut parte: Koreck Maria – preşedinta Asociaţiei “Divers”, care a iniţiat prima ediţie a concursului şi a atras parteneriatul cu Ministerul Educaţiei; prof. univ. dr. Gheorghe Sarău – consilier pentru limba rromani şi rromi în Ministerul educaţiei, actorul târgmureşean Rudi Moca, Alex Moldovan – profesor la Academia de Muzică din Târgu Mureş şi Elena Raea – institutor la Şcoala Zizin din Tărlungeni.
Echipajele participante au avut de susţinut două probe: o probă teoretică, mai exact, un test cu întrebări tip grilă din domeniul educaţiei civice şi al istoriei, respectiv din domeniul tradiţiilor, al obiceiurilor românilor şi minorităţilor naţionale şi o probă creativ-artistică. La această ediţie a competiţiei au participat 31 de echipaje din 30 de judeţe ale ţării.

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 11 decembrie 2012 at 23:06 - Reply

  felicitari copiilor si indrumatorilor pentru munca depusa.

 2. Lia Mladin 12 decembrie 2012 at 21:09 - Reply

  O victorie binemeritata atat pentru elevi, cat si pentru profesori! Cele mai sincere felicitari si la mai mare!
  O alta dovada ca, daca vrei, poti!
  Bravo voua!

 3. Anonim 13 decembrie 2012 at 18:14 - Reply

  niste copii super talentati,omandrie pentru jibou,felicitari si la mai mare.Rares esti de neegalat!

 4. Anonim 13 decembrie 2012 at 18:16 - Reply

  Like,Like,Like……

 5. Georgiana Marinescu 16 decembrie 2012 at 20:14 - Reply

  Multumiiim tuturoor :*

 6. Caba Lorena-Maria 17 decembrie 2012 at 14:39 - Reply

  Va multumim din suflet…:*

Lasa un Raspuns »