Dupa contestatii, 11 candidati au promovat bacalaureatul

Magazin Salajean 10 septembrie 2010 0

Dupa contestatii, 11 candidati au promovat bacalaureatulInca 11 candidati au promovat examenul de bacalaureat in sesiunea de toamna, dupa ce au primit, in urma contestatiilor, note de trecere la probele nepromovate. In total, candidatii au depus 79 de contestatii pentru reevaluarea lucrarilor, insa mai putin de un sfert au fost admise.

Promovabilitatea inregistrata pentru sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat in Salaj a crescut la 45,33 la suta, dupa ce alti 11 candidati au promovat examenul in urma contestatiilor. Presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj, Mirel Matyas, ne-a declarat ca in total au fost inregistrate 79 de contestatii depuse de candidatii din judet. Din totalul de contestatii depuse, doar 19 au fost admise. Mai precis, in urma reevaluarii lucrarilor pentru care candidatii au depus contestatii, doar 19 au fost notate cu o diferenta de cel putin 0,50 de puncte fata de rezultatul initial. Dintre acestea, pentru 16 candidati reevaluarea lucrarilor a insemnat o nota mai mare, in timp ce trei candidati au primit un punctaj mai mic fata de cel obtinut la prima corectare. In urma contestatiilor, 11 absolventi de liceu au promovat examenul de bacalaureat, a declarat Matyas.

Potrivit sursei citate, pentru nicio lucrare recorectata nu s-au inregistrat diferente mai mari de 1 punct fata de nota primita anterior, punctaj admis de metodologie, ceea ce inseamna ca evaluarea lucrarilor a fost una corecta.

In total, din cei 557 de candidati care au sustinut, saptamanile trecute, una sau mai multe probe nepromovate in sesiunile anterioare de bacalaureat, 233 isi vor primi, in perioada urmatoare, diplomele de bacalaureat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »