Doua scoli salajene, calificate la etapa nationala Made for Europe

Magazin Salajean 5 aprilie 2012 0

Doua unitati de invatamant din Salaj s-au calificat la faza judeteana a concursului Made for Europe, desfasurata la mijlocul lunii martie. Competita s-a dat intre proiectele europene aflate in curs de derulare sau finalizate anul trecut, realizate de catre elevii de la patru unitati scolare din judet.

Inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Dorin Cosma, a declarat ca la aceasta etapa a concursului s-au prezentat cu cinci proiecte europene si cu mai multe produse finale. In urma jurizarii, au fost desemnate castigatoare: echipele de elevi de la Colegiul National Silvania Zalau (la nivel liceal) si Scoala Gimnaziala Silvania Simleu Silvaniei (la nivel gimnazial) – premiul I; echipele formate din elevi ai Colegiului Tehnic Iuliu Maniu din Simleu Silvaniei – premiul II si premiul III; iar mentiune au obtinut elevii de la Grupul Scolar Ioan Ossian Simleu Silvaniei. De asemenea, in perioada 15-23 martie a fost organizata o expozitie a produselor finale din cadrul proiectelor europene finalizate in 2011.

La etapa nationala a competitiei Made for Europe, ce va avea loc in 27-28 aprilie, vor reprezenta judetul Salaj echipele care au obtinut locurile I la faza judeteana. Coordonatori de proiecte europene sunt profesorii Angela Lipo, pentru scoala din Simleu Silvaniei, si Iulia Florian, pentru Colegiul National Silvania Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »