Doua medii de 10 la evaluarea nationala, in urma contestatiilor

Magazin Salajean 3 iulie 2012 0
Doua medii de 10 la evaluarea nationala, in urma contestatiilor

Peste 120 de contestatii au fost depuse, sambata, de candidatii la evaluarea nationala care nu au fost multumiti de notare. Urmare rezolvarii contestatiilor, doi elevi au reusit sa obtina medii de 10 curat. La nivelul judetului sunt, in total, sase absolventi ai claselor gimnaziale care au trecut de evaluarea nationala cu media 10.

Secretarul Comisiei Judetene de Evaluarea Nationala, Rodica Costache, ne-a declarat ca este vorba de doi elevi de la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu din Zalau, care au luat media 10 in urma contestatiilor. Urmare recorectarii lucrarilor, trei candidati au primit nota maxima, pentru doi dintre acestia media finala fiind, astfel, majorata la 10. Este vorba de elevii Iulia Mandras si Darius Domuta, ambii absolventi ai Scolii Gimnaziale <> din Zalau, a declarat Rodica Costache.

Potrivit sursei citate, la nivelul judetului au fost depuse 120 de contestatii, dintre care doar 22 au fost admise. Mai precis, dintre contestatiile admise, 11 au fost la matematica si 11 la Limba si literatura romana. Toate, cu exceptia unei lucrari la matematica, au fost notate in plus fata de prima corectare.

Peste 2.000 de elevi salajeni au sustinut saptamana trecuta probele evaluarii nationale, peste 73 la suta dintre acestia obtinand medii peste 5. Media va conta 50 la suta la admiterea computerizata la liceu, diferenta de 50 de procente fiind media obtinuta in clasele de gimnaziu.

 

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »