Doua gradinite salajene, incluse in proiectul Un start bun in viata

Magazin Salajean 20 aprilie 2012 0

Doua gradinite salajene, incluse in proiectul Un start bun in viataDoua gradinite din Salaj au fost incluse in proiectul-pilot Un start bun in viata, care vizeaza educarea timpurie a micutilor cu un an mai devreme. Practic, copiii cu varste cuprinse intre 2 si 3 ani vor putea merge, din toamna, la gradinita.

Inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Roza Mateiu, ne-a declarat ca acest proiect are ca scop introducerea copiilor mai devreme in sistemul educational. De asemenea, infiintarea grupelor de anteprescolari are rolul de a substitui cresele, mai ales in localitatile din mediul rural, unde numarul copiilor este tot mai mic, de la un an la altul. Acest proiect-pilot a fost lansat recent si se desfasoara in 30 de judete ale tarii, printre care se numara si judetul nostru. La nivel teritorial, au fost incluse doua gradinite care, incepand din toamna, vor avea grupe de anteprescolari, a declarat Roza Mateiu. Potrivit sursei citate, este vorba de unitatile: Gradinita Prichindel din Jibou si Gradinita Piticot din Cehu Silvaniei.

Reprezentantii Ministerului Educatiei argumenteaza infiintarea grupelor de anteprescolari prin punerea accentului pe educatie dupa varsta de 2 ani. In cadrul acestor grupe, copiii vor beneficia de formare, astfel ca varsta mica nu ii va impiedica pe acestia sa se integreze rapid si sa fie activi la gradinita. Inscrierea in grupele anteprescolare se face urmand aceiasi pasi ca si la gradinita. In plus, incepand cu anul scolar 2013-2014, numarul gradinitelor unde vor putea fi inscrisi copii de varsta foarte mica ar putea creste.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »