Doua eleve din Nusfalau, premiate la concursul national Mesajul meu antidrog

Magazin Salajean 10 octombrie 2007 0

Fara doar si poate, una dintre problemele actuale ale societatii romanesti o constituie cresterea cererii si, totodata, a consumului de droguri in randul populatiei, indeosebi in cel al elevilor.

Concursul national Mesajul meu antidrog, aflat la cea de a IV-a editie, reprezinta un cadru adecvat de manifestare, prin antrenarea populatiei scolare in activitati prin care aceasta sa isi exprime, prin diverse forme, opiniile si atitudinile fata de consumul de alcool, tutun si droguri, constientizand in acest fel si consecintele negative ale acestuia. Scopul proiectului este mentinerea la un nivel scazut a consumului de droguri si de reducere a cazurilor de noi consumatori in randul populatiei din invatamantul gimnazial, liceal si universitar.

La concursul Mesajul meu antidrog, organizat de Agentia Nationala Antidrog si Ministerul Educatiei, au participat peste 80 de elevi salajeni, care au reusit sa obtina si premii la nivel national. Astfel, la sectiunea eseu literar (pentru elevii de gimnaziu), avand ca tema Drogul – drum cu sens unic, eleva Szekely Henrietta Ildiko de la Scoala Gimnaziala Petri Mor din Nusfalau a obtinut locul intai la categoria eseu literar in limba maghiara, in timp ce Denisa Pop, de la aceeasi scoala, a obtinut locul III la aceeasi sectiune, in limba romana. Decernarea premiilor va avea loc in cadrul unei Gale care va avea loc in 29 octombrie, la Palatul Copiilor din Bucuresti, festivitate la care vor participa si cele doua eleve din judetul nostru.

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj invita toti elevii sa participe, si in acest an scolar, la proiectele care urmeaza sa fie derulate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »