Doi olimpici internationali au cazut bacalaureatul

Magazin Salajean 5 iunie 2012 0

Doi olimpici internationali au cazut bacalaureatul

Cei doi absolventi ai Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau care au sustinut, saptamana trecuta, bacalaureatul in sesiunea speciala organizata pentru participantii la olimpiadele si competitiile internationale au cazut cu brio examenul. Mai mult, unul dintre acestia a fost eliminat din examen, fiindu-i interzisa participarea la urmatoarele doua sesiuni ale bacalaureatului.

Ambii absolventi din Zalau care au sustinut, saptamana trecuta, bacalaureatul in sesiunea speciala organizata pentru participantii la olimpiadele si competitiile internationale au cazut examenul, unul fiind eliminat din examen, iar celalalt fiind declarat respins.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, olimpicul George Mihai Ciupe a fost eliminat din examen, iar cel de-al doilea olimpic salajean, Andrada Lorena Pop, nu a trecut proba scrisa de Limba si Literatura Romana, unde a fost notata cu 5,2, si nici proba de Matematica, unde a obtinut nota 1, media probelor de examen fiind 3.

Inspectorul scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Szabo Stefan, ne-a declarat, vineri, ca tinerii sunt absolventi ai Colegiului Tehnic Alexandru Papiu Ilarian din Zalau. Ambii absolventi din Zalau care au sustinut bacalaureatul in sesiunea speciala organizata pentru participantii la olimpiadele si competitiile internationale au cazut examenul. Cei doi candidati au fost instruiti cu mult timp inainte in ceea ce priveste bacalaureatul. Stiau ca trebuiau sa fie bine pregatiti si ca regulile sunt dure, fiindu-le interzisa intrarea in sala cu telefoane mobile, cu surse de inspiratie etc. Asta e situatia, nu avem ce face, a declarat Szabo Stefan.

Potrivit sursei citate, tanarul George Ciupe se va putea prezenta la bacalaureat doar peste doua sesiuni, adica anul viitor, in timp ce Andrada Pop poate sustine bacalaureatul in acest an.

Cei doi absolventi de liceu au participat la sesiunea speciala de bacalaureat pentru a putea fi prezenti la competitiile internationale ce vor avea loc in acelasi timp cu prima sesiune normala a examenului de bacalaureat din acest an. Andrada Lorena Pop face parte din lotul largit de handbal la competitia internationala a olimpiadei scolare, in timp ce George Mihai Ciupe este inclus in lotul de volei la competitiile internationale.

Sesiunea speciala a bacalaureatului s-a desfasurat la Colegiul National Pedagogic Stefan cel Mare si Colegiul Tehnic de Comunicatii Nicolae Vasilescu-Karpen Bacau. La examen s-au inscris 921 de liceeni aflati in proceduri de selectie sau pregatire pentru alcatuirea echipelor care vor reprezenta Romania atat la olimpiadele internationale pe discipline, cat si la competitii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

Din cei 879 de olimpici care au sustinut examenul de bacalaureat in sesiunea speciala, un numar de 288 au obtinut media minima sase, necesara pentru a fi declarat admis, conform metodologiei de organizare a concursului. Drept urmare, promovabilitatea la bacalaureatul olimpicilor, inainte de depunerea contestatiilor, este de 32,7 la suta. Cea mai mare medie obtinuta de vreun olimpic este de 9,90, la polul opus fiind media 1,63.

Probele scrise din Bacalaureatul 2012 rezervat olimpicilor au avut loc dupa urmatorul calendar: in 28 mai – Limba si literatura romana, 29 mai – proba obligatorie a profilului, 30 mai – proba la alegere a profilului si specializarii, 31 mai – Limba si literatura materna.

Anul trecut, la aceeasi sesiune speciala pentru candidatii aflati in diferite loturi largite pentru concursuri, promovabilitatea a fost de 99 la suta, insa atunci nu au existat camere de supraveghere. In plus, anul acesta au dat bacalaureatul olimpicilor si multi sportivi, circa jumatate dintre candidati, ceea ce ar putea explica partial rezultatele mai slabe.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »