Doi eliminati din examenul de bacalaureat

Magazin Salajean 31 august 2010 0

Doi eliminati din examenul de bacalaureat

Doi absolventi de liceu din judetul Salaj si-au ratat, pentru a doua oara, sansa promovarii examenului de bacalaureat, dupa ce au fost prinsi, in cursul zilei de ieri, copiind subiectele la romana. Cei doi tineri si-au incheiat anul acesta studiile liceale.

Aproximativ 250 de absolventi de liceu au sustinut, ieri, la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalau, proba scrisa la Limba si literatura romana din cadrul sesiunii de toamna a examenului de bacalaureat. Potrivit presedintelui Comisiei Judetene de Bacalaureat (CJB) Salaj, Mirel Matyas, pentru aceasta proba s-au inscris 276 de candidati. Din candidatii inscrisi, 18 nu s-au prezentat pentru sustinerea probei, in timp ce unul a fost la un pas sa rateze proba, intarziind la examen. Este vorba de un candidat care s-a prezentat pentru sustinerea probei dupa deschiderea subiectelor de catre candidatii intrati deja in sali. In acest caz, am trimis o solicitare catre Comisia Nationala de Bacalaureat, in urma careia am primit aprobarea de a testa candidatul. Acesta a avut de rezolvat un subiect de rezerva, diferit de subiectele candidatilor prezenti la examen, a declarat Matyas.

Tanarul intarziat a primit astfel ocazia sa sustina proba examenului de bacalaureat, in timp ce alti doi candidati au dat cu piciorul la aceasta sansa. Cei doi au fost prinsi copiind la proba de Limba romana si eliminati din examen. Este vorba de doi candidati care au absolvit anul acesta cursurile liceale si care au fost prinsi copiind, unul cu o carticica, iar celalalt dintr-o fituica. Acestia nu vor mai putea sustine nici urmatoarele probe de bacalaureat nepromovate in sesiunea anterioara, fiind declarati respinsi la toate probele din aceasta sesiune, a afirmat presedintele CJB Salaj. Acesta nu a dorit insa sa ne dezvaluie numele unitatilor liceale unde tinerii au absolvit.

Examenul de bacalaureat continua astazi cu proba de limba materna, pentru care s-au inscris 14 candidati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »