Doi elevi salajeni sustin bacalaureatul mai devreme

Magazin Salajean 10 mai 2012 0

Liceenii salajeni participanti la loturile nationale ce se pregatesc pentru olimpiadele internationale vor sustine examenul de bacalaureat intr-o sesiune speciala, organizata in perioada 19 mai – 1 iunie. Este vorba de doi elevi din cadrul Colegiului Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian Zalau care s-au calificat la etapele nationale ale olimpiadelor scolare de sport. Eleva Andrada Lorena Pop va face parte din lotul largit de handbal ce va participa la competitia internationala a olimpiadei scolare, in timp ce George Mihai Ciupe va face parte din lotul de volei la competitiile internationale.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a afirmat ca aceasta sesiune speciala a examenului de bacalaureat se organizeaza anticipat sesiunilor normale din cursul anului scolar pentru faptul ca olimpiadele si concursurile internationale sunt programate in lunile iunie si iulie. In consecinta, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale, vor putea depune cererile de inscriere in intervalul 19-20 mai. Probele de evaluarea competentelor vor fi sustinute in perioada 21-25 mai, urmate de probele scrise ale sesiunii speciale de bacalaureat in perioada 28-31 mai. Primele rezultate vor fi afisate in data de 31 mai, iar dupa rezolvarea eventualelor contestatii fiind afisate rezultatele finale in data de 1 iunie.

Ministerul Educatiei organizeaza in fiecare an scolar o sesiune speciala de bacalaureat, pentru elevii din clasele terminale de liceu participanti la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale. Anul trecut, sesiunea speciala a examenului de bacalaureat pentru elevii olimpici internationali, sport si discipline teoretice, s-a desfasurat in perioada 23 mai – 3 iunie, la Ramnicu Valcea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »