Doar doua zile pentru intocmirea orarele scolare

Magazin Salajean 8 septembrie 2010 0

Doar doua zile pentru intocmirea orarele scolare

Directorii de scoli din intreg judetul mai au doua zile la dispozitie pentru a intocmi orarul scolar al elevilor pentru urmatorul an scolar. Potrivit unei note trimise de reprezentantii Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului (MECTS), pana cel tarziu pe 9 septembrie, orarele de la fiecare clasa, din toate scolile din judet, trebuie intocmite. In 13 septembrie, cand se va incepe noul an scolar, elevii trebuie sa-si inceapa cursurile, fara a mai pierde timp inutil, asa cum se intampla in alti ani, cand orarele erau finalizate mereu cu intarziere.

La nivel de judet, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj au trimis instiintari in fiecare scoala, prin care li se cere directorilor sa duca la indeplinire ordinul ministrului. Speram ca pana joi sa asiguram necesarul de cadre didactice in toate unitatile de invatamant din judet, astfel incat directorii sa poata finaliza actiunea de intocmire a orarului scolii. In felul acesta, in intervalul 9-13 septembrie pot fi gandite si redactate planificarile calendaristice de catre toate cadrele didactice, iar dupa deschiderea anului scolar, sa se intre normal la ore, a declarat inspectorul general al ISJ Salaj, Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, in judetul Salaj este acoperit aproape in totalitate necesarul de cadre didactice. Doar 45 de posturi complete si fractiuni de norma au mai ramas nerepartizate, acestea fiind rezolvate in cursul zilei de ieri. Este o performanta faptul ca am reusit sa acoperim posturile vacante in invatamant pana la aceasta data, cu atat mai mult cu cat in alti ani aveam un deficit de cadre didactice de aproximativ sapte la suta, a afirmat Abrudan. Conform calendarului oficial stabilit de MECTS, prima zi de cursuri va fi 13 septembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »