Doar 84 de posturi titularizabile în şcolile sălăjene

Magazin Salajean 10 iunie 2011 0

Doar 84 de posturi titularizabile în şcolile sălăjene

Profesorii care vor să se titularizeze în acest an vor avea mai puţine locuri la dispoziţie faţă de anii trecuţi. Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Viorel Lungu, ne-a declarat, ieri, că pentru concursul din data de 13 iulie sunt scoase la concurs un număr de 84 de posturi titularizabile. Cele mai multe posturi sunt pentru disciplina matematică, precum şi pentru învăţători şi educatori. Însă sunt anumite discipline pentru care nu sunt deloc posturi titularizabile în acest an, a afirmat Lungu. Tot în baza rezultatelor obţinute la concursul din 13 iulie se vor acorda 425 de posturi netitularizabile, dintre care doar 240 sunt complete, iar restul fiind fracţiuni de normă. De asemenea, dintre posturile de suplinitori pentru un an de zile, 280 sunt vacante şi celelalte 145 sunt rezervate.

Dosarele pentru participarea la examenul de titularizare se vor depune în perioada 14-24 iunie, concursul urmând să aibă loc în 13 iulie. Potrivit sursei menţionate anterior, în această perioadă se preiau şase tipuri de dosare, respectiv: de titularizare, detaşare la cerere prin concurs sau concurs specific, continuitate, suplinire şi suplinire cu post redus. Dosarele pentru suplinire cu post redus se referă la candidaţii participanţi la concursul naţional din iulie 2009 sau 2010, care au obţinut minimum nota 7, ale căror posturi propuse pentru continuitate au fost ocupate de către titulari, au fost vacantate pentru concurs sau au fost desfiinţate ca urmare a modificării planului de şcolarizare, a menţionat inspectorul de resurse umane.

Centrul de examen pentru acest an a fost desemnat Colegiul Naţional Silvania Zalău. Posturile scoase la concurs în unităţile de învăţământ sălăjene, pentru anul viitor şcolar, sunt afişate de miercuri la avizierul ISJ Sălaj.

Anul trecut au fost scoase la concurs 439 posturi pentru suplinire, dintre care 93 pentru titularizare. Şi mai multe posturi au fost disponibile în urmă cu doi ani, şi anume, circa 1.000 de posturi didactice vacante, dintre care 229 titularizabile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »