Doar 46 de elevi au trecut testele nationale

Magazin Salajean 13 februarie 2008 0

Doar jumatate din elevii care au sustinut testele nationale in Salaj – sesiunea a doua – au obtinut note de trecere, a informat ieri, intr-o conferinta de presa, Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj. Astfel, au sustinut examenul 91 de copii, din care 45 au fost declarati respinsi, restul de 46 reusind sa ia note peste 5. Procentul de promovabilitate este de 50,54 la suta, diferentiat pe rural si urban, cu 70,27 la suta, respectiv 30,30 la suta, a spus Ioan Abrudan.

In ceea ce priveste contestatiile depuse de elevi, acestea au fost in numar de 14, din care 13 au privit notele obtinute la Limba si literatura romana si una la Istoria romanilor. Din pacate, nici asa elevii nu au avut mai mult noroc, dat fiind ca au fost admise doar doua contestatii, in cazul carora punctajul acordat in plus nu a reusit sa asigure nota de trecere.

Tragand linie si adunand, rezultatele testelor nationale au fost apreciate de Ioan Abrudan ca fiind in sfera normalitatii. Majoritatea din cei ce au trecut examenul au avut punctaje intre 5-6, doar doua note fiind intre 7-9.

Potrivit sursei citate, chiar daca nu au obtinut nota 5 la testele nationale, elevii se pot inscrie la admitere, intrucat situatia se echilibreaza cu notele pe care ceilalti copii le-au luat la tezele cu subiect unic.

In acelasi cadru, inspectorul scolar general a spus ca a treia decada a lunii martie va aduce un nou concurs pentru ocuparea posturilor de directori si directori adjuncti in 54 de unitati de invatamant. Mai exact, sunt vacante, la ora actuala, zece posturi de directori adjuncti si 44 de posturi de directori, acestea din urma fiind in scoli gimnaziale (38), in licee (trei) si in gradinite (trei). La nivel de judet, avem un procent destul de bun in ceea ce priveste ocuparea posturilor prin concurs. Incercam sa mobilizam cadrele didactice sa se prezinte la concurs, mai ales dascalii care sunt valorosi, pentru ca astfel ne asiguram ca vom avea rezultate bune in actul de invatamant, a spus Ioan Abrudan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »