Doar 10 elevi repartizaţi la liceu în a doua etapă

Mihaela Oprea 24 iulie 2012 0
Doar 10 elevi repartizaţi la liceu în a doua etapă

Doar 10 absolvenţi de gimnaziu care s-au înscris la a doua etapă de repartizare computerizată de luni, 23 iulie, au fost admişi la liceele sălăjene. În fapt, acesta a fost şi numărul de total înscrişi pentru această etapă de admitere la liceu.
Din declaraţiile făcute, marţi, de inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Gheorghe Bancea, opt dintre candidaţi au fost admişi la Grupul Şcolar Sărmăşag, unul la Grupul Şcolar Nuşfalău şi unul la Grupul Şcolar din Şimleu Silvaniei. Cei 10 candidaţi au fost admişi la unităţile liceale menţionate cu medii de admitere între 4,59 şi 6,43. De asemenea, la liceele vocaţionale au fost admişi trei candidaţi, toţi la Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” din Zalău.
Potrivit sursei menţionate anterior, luni, în data de 30 iulie va avea loc la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău şedinţa publică pentru repartizarea la liceu a cazurilor speciale, respectiv cazurile de gemeni, medicale, distanţa între domiciliu şi liceu etc.
Dintre cei 2.192 de absolvenţi ai şcolilor gimnaziale din judeţ, 2.176 s-au înscris pentru susţinerea probelor din cadrul evaluării naţionale. În urma admiterii computerizate, 1.814 elevi sălăjeni dar şi 70 de candidaţi din judeţele Bihor, Maramureş şi Satu Mare au fost repartizaţi la liceele din judeţ. De asemenea, 28 de elevi au fost repartizaţi pe locurile speciale pentru romi, iar 133 la liceele vocaţionale. În total, este vorba de 2.045 de elevi repartizaţi în primul an de liceu la unităţile din judeţ.
După această a doua etapă de admitere, la nivelul judeţului au rămas disponibile aproximativ 380 de locuri la liceu. Candidaţii care nu s-au prezentat la admiterea computerizată la liceu vor putea participa la următoarele etape de înscrieri. Pentru departajarea candidaţilor neprezentaţi la evaluarea naţională, la admitere se va ţine cont de media obţinută în cei patru ani de gimnaziu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »