Directorii şcolari, luaţi la puricat de inspectori

Mihaela Oprea 9 octombrie 2012 5
Directorii şcolari, luaţi la puricat de inspectori

Directorii şcolari sălăjeni dau socoteală, în aceste zile, inspectorilor şcolari, aflaţi într-o inspecţie tematică pentru verificarea modului în care pun în aplicare şi respectă legislaţia în vigoare în unităţile de învăţământ, în vederea asigurării calităţii în educaţie pentru anul şcolar curent. Mai precis, inspectorii şcolari vor verifica toate documentele din şcoli, precum şi activitatea tuturor celor implicaţi în actul educaţional din toate unităţile şcolare cu personalitate juridică.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că aceste inspecţii sunt neanunţate. “Inspecţia tematică se desfăşoară în intervalul 1-15 octombrie. Chiar dacă directorii ştiu că efectuăm controale tematice în această perioadă, nu se cunoaşte programul zilnic al activităţii de control. Până la această dată au fost verificate aproximativ 50 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică”, a afirmat Marcel Lucaciu.
Potrivit sursei citate, toate unităţile cu personalitate juridică din judeţ vor fi controlate până la finele inspecţiei.
Obiectivele vizate de echipajele de inspectori şcolari sunt: evaluarea calităţii managementului unităţii de învăţământ privind: completarea documentelor şcolare, a actelor de studii şi încadrarea unităţii cu personal didactic; întocmirea planului managerial unic în baza analizei şi diagnozei stării învăţământului din unitate; organizarea, proiectarea şi planificarea comisiilor metodice; evaluarea situaţiei burselor şcolare, rechizitelor şcolare, calificativelor cadrelor didactice şi transferurilor elevilor; precum şi înregistrarea, monitorizarea şi raportarea absenţelor.
Se are în vedere şi monitorizarea modului în care unităţile de învăţământ au organizat activitatea instructiv-educativă şi au creat condiţiile unui climat de siguranţă fizică a elevilor în spaţiile şcolare pe toată durata programului.
La finele inspecţiei tematice, se va întocmi un raport scris cu rezultalte din fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică. Concluziile inspecţiei vor fi prezentate în consiliul de administraţie sau profesoral al unităţii de învăţământ.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 9 octombrie 2012 at 19:54 - Reply

  inspectorii aistea vin , se prefac ca verifica ceva dar de fapt vin la mese intinse.

 2. Anonim 9 octombrie 2012 at 20:19 - Reply

  Nu e asa. Chiar s-a verificat, fara nicio masa…nu stiu de ce vorbiti…au trecut acele vremuri

 3. Andrei 10 octombrie 2012 at 15:00 - Reply

  Oare care este eficienţa unor astfel de controale?

 4. Anonim 10 octombrie 2012 at 21:44 - Reply

  8:19 esti un director numit acum in functie :)))) se verde ca esti paralel cu ceea ce ti s-a dat in mana! Esti prea mic pt palaria de anul acesta :))))) Suncces in ceea ce te prefaci ca faci , dar sa nu ajungi sa crezi ca faci bine :))))

 5. Anonim 15 octombrie 2012 at 18:30 - Reply

  Au fost controlate si secretarele si contabilele si femeile de servici si laptele si cornurile…..

Lasa un Raspuns »