Directorii de scoli vor fi evaluati

Magazin Salajean 18 octombrie 2006 0

Saptamana aceasta va avea loc, conform unei conferinte de presa, evaluarea directorilor de unitati scolare. Fiecare cadru didactic trebuie sa-si incheie anul scolar cu un calificativ; astfel, evaluarea pentru anul scolar 2005-2006, se va realiza intr-o prima faza de catre inspectori, care vor propune un calificativ catre Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean, in prezenta persoanei evaluate. Concluziile finale ale inspectorilor vor fi anuntate Consiliilor de Administratie ale unitatilor scolare a caror directori au fost evaluati. Calificativele obtinute vor conta pentru anumite concursuri pe care cadrele didactice le vor sustine sau pentru indemnizatiile de conducere ale directorilor de unitati scolare, deoarece, daca un director va avea un calificativ necorespunzator, conform Statutului cadrului didactic, acesta va trebui demis. Referitor la concursul pentru ocuparea functiei de inspector scolar de specialitate si inspector scolar, Dorel Cozma, inspector general adjunct, ne-a informat ca acesta se va desfasura incepand de luni, 23 octombrie, probele avand loc dupa un grafic bine stabilit. Exista, in total, 16 norme de inspectori, dintre care 8 sunt norme intregi si restul sunt jumatati de norma. Dorel Cozma ne-a mai informat ca incepand din data de 18 octombrie va participa la o instruire privind asigurarea calitatii in educatie si formare profesionala, la nivelul invatamantului profesional si tehnic, la Brasov.

Alte activitati aflate in derulare

Sambata, 21 octombrie, la centrul metodic Simleu Silvaniei si centrul metodic Jibou, va incepe programul Magister I si Magister II, program realizat in parteneriat cu Universitatea IBabes-BolyaiI pentru educatori, invatatori si profesori. Primul modul al acestui program se va derula pana la sfarsitul semestrului I, urmand ca modulele II si III sa se desfasoare anul viitor. Pentru acest program, la centrul metodic Simleu s-au inscris 161 de cadre didactice, dintre care 91 de educatori si invatatori si 70 de profesori, iar la centrul metodic Jibou s-au inscris 160 de cadre, dintre care 76 profesori si 84 invatatori si educatori.

Invatatoarele din judetul Salaj vor putea participa in perioada 30.10.06 – 1.11.06, la ciclul de formare in alternativa Istep by stepI, la centrul zonal din Satu Mare. Tema acestui curs va fi IInvatare prin cooperareI.

In zilele de 3-4 noiembrie, la Colegiul National IAlesandru Papiu IlarianI din Targu Mures se va desfasura a XI a editie a concursului de matematica IAlesandru Papiu IlarianI. Din judetul nostru vor participa 8 elevi, cate 2 elevi pentru fiecare nivel de clasa, care vor fi insotiti de un profesor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »