Din vacanta: Hopa in banci, la ore!

Magazin Salajean 13 august 2010 0

Din vacanta: Hopa in banci, la ore!

In timp ce elevii se bucura de inca o luna din vacanta de vara, reprezentantii din educatie se pregatesc intens pentru inceperea anului scolar in bune conditii: se repartizeaza ultimele posturi vacante pentru cadrele didactice si se stabilesc activitatile festive pentru inceperea scolii. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, ministerul Educatiei a venit cu noi propuneri de incepere a anului de invatamant.

Printre acestea se numara si planificarea orarului de scoala inainte de inceperea anului scolar. Printr-o nota a ministerului se prevede ca in fiecare unitate de invatamant sa se stabileasca, pana cel tarziu in data de 9 septembrie, orarul scolar pentru fiecare clasa in parte. Aceasta decizie s-a luat pentru ca anul de invatamant sa porneasca din prima zi, fata de ceilalti ani in care, pana la stabilirea orarului scolar trecea mai bine de o saptamana, a afirmat Abrudan. De asemenea, tot ca ordin din partea ministerului, in fiecare unitate de invatamant va trebui organizata o festivitate de deschidere a noului an scolar.

In jur de 250 de posturi vacante

De asemenea, ministerul a solicitat inspectoratelor scolare din tara ca, pana cel tarziu la data de 1 septembrie, sa asigure efectivul de cadre didactice in fiecare unitate de invatamant. In Salaj, din cele 4.566 de posturi necesare pentru acoperirea efectivului de personal in unitatile de invatamant, 2.746 sunt posturi asigurate titularilor, 49 au fost repartizate candidatilor care au sustinut concursul de titularizare, 92 le-au revenit suplinitorilor calificati si necalificati, iar 200 de cereri au fost aprobate pentru continuitate.

Astfel, la momentul actual, in judetul Salaj sunt vacante aproximativ 260 de posturi pentru suplinitori calificati si necalificati. In conformitate cu calendarul miscarilor de cadre, acestea urmeaza a fi ocupate de cei 197 de candidati care au sustinut examenele de titularizare si suplinitori inscrisi in aplicatia ministerului, in sedintele publice care vor avea loc la finele lunii. Restul de 63 de posturi sunt fractiuni de norma si vor fi acoperite prin plata cu ora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »