Din toamna: Peste 3.700 de boboci, in scolile salajene

Magazin Salajean 21 mai 2012 0

Din toamna: Peste 3.700 de boboci, in scolile salajene

Peste 3.700 de elevi au fost inscrisi in clasele I si clasele pregatitoare ce vor functiona, de anul scolar urmator, in scolile salajene. Copiii ai caror parinti nu au depus deloc cererile pe parcursul celor patru etape de inscriere, incheiate vineri, vor putea fi repartizati pe locurile ramase disponibile.

Potrivit informatiilor furnizate de informaticianul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Denisa Blidar, la nivelul judetului au fost cuprinsi in scoli, in ultima etapa de inscriere, peste 220 de copii. In perioada 2 – 9 mai, au fost inscrisi pe locurile disponibile la unitatile dorite 96 de copii ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri. Dintre acestia, 19 au fost inmatriculati in clasele pregatitoare, iar 77 in clasele I. In a doua perioada de inscriere din etapa a patra, intre 11 si 18 mai, au fost cuprinsi in scoli peste 120 de copii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapele anterioare, ne-a declarat Denisa Blidar.

Pana in prezent, in scolile salajene au fost inmatriculati aproximativ 3.700 de copii, dintre care in jur de 3.200 in unitatile din circumscriptia scolara, iar aproape 650 la alte scoli decat cele arondate domiciliului. Inscrierea s-a facut in urma completarii de catre parinte a unei cereri scrise tip, acesta avand posibilitatea de a trece pe cerere un numar de optiuni. Pe langa cerere, parintii au putut depune si documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare.

In cazul unitatilor care au inregistrat mai multe cereri de inscriere decat locurile vacante, acestea aveau posibilitatea sa suplimenteze numarul de clase. La nivelul judetului, acest lucru nu a fost necesar. In data de 21 mai urmeaza a fi afisate, in fiecare unitate de invatamant, listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa I.

Inspectorul scolar general al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, ne-a comunicat faptul ca toti copiii nerepartizati in urma etapelor de inscriere la scoala mai pot fi inscrisi, pana la inceputul anului de invatamant urmator, pe locurile disponibile la scoala de circumscriptie sau la alta unitate de invatamant pentru care opteaza parintele.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »