Din lipsă de fonduri şi interes, elevii nu sunt în siguranţă la şcoală!

Mihaela Oprea 3 octombrie 2012 0
Din lipsă de fonduri şi interes, elevii nu sunt în siguranţă la şcoală!

Siguranţa în şcolile sălăjene nu pare să fie unul dintre punctele forte ale conducerii unităţilor şcolare ori administraţiilor locale din punct de vedere al asigurării acestora cu pază. Din lipsă de fonduri ori, în unele situaţii, de interes pentru această problemă, aproximativ 90 la sută dintre cele 443 de unităţi de învăţământ sălăjene nu au, la ora actuală, agenţi de pază. Acesta este rezultatul unei acţiuni desfăşurate de oamenii legii, de la începutul anului şcolar, pe linia verificării situaţiei asigurării cu pază a unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, poliţiştii sălăjeni au verificat unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ dacă sunt asigurate cu pază, dacă deţin sisteme electronice şi mecanice de pază şi alarmare, precum şi modul în care îşi desfăşoară activitatea unităţile comerciale amplasate în zona adiacentă. “Din cele 443 de unităţi de învăţământ preuniversitar existente în judeţ, 62 funcţionează în mediul urban şi 381 în cel rural. Din totalul acestora, 38 de unităţi, reprezentând 8,5 la sută sunt asigurate cu pază, 26 din mediul urban şi 12 din rural. De asemenea, 36 dintre acestea au pază proprie, în timp ce două unităţi beneficiază de serviciile unei firme specializate de pază. În urma verificărilor a rezultat că la 68 de şcoli, respectiv 15,34 la sută, au fost montate sisteme de supraveghere video, atât în interior, cât şi în exterior”, se arată în informaţia de presă.
Poliţiştii au verificat şi 105 unităţi comerciale identificate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, dintre care 48 în mediul urban şi 57 în mediul rural. Cu această ocazie administratorii unităţilor comerciale au fost atenţionaţi cu privire la respectarea prevederilor HG. 128/1994, referitoare la categoriile de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »