Din ianuarie 2007, Sapte la suta in plus pentru salariile profesorilor

Magazin Salajean 24 noiembrie 2006 0

* Guvernul a fost de acord cu majorarea salariilor profesorilor, prin redistribuirea sumelor in cadrul ministerului Educatiei si Cercetarii

Executivul a fost de acord cu amendamentul adus la legea Bugetului de stat, prin care se propune majorarea salariilor profesorilor, au anuntat, in plenul reunit al Parlamentului, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, si cel al Invatamantului, Mihail Hardau.

Banii vor fi redistribuiti de la cheltuielile de capital ale Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Amendamentul prevede finantarea de baza a invatamantului superior cu suma de 60 milioane lei, precum si majorarea cheltuielilor de personal din institutiile de invatamant preuniversitar de stat, ale comunelor, oraselor si municipiilor cu 360 milioane lei, in vederea asigurarii cresterilor salariale ale personalului didactic, noteaza Rompres. Eusebiu Lehene, presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant Salaj, ne-a explicat ca, practic, prin aceasta redistribuire, va fi posibila acordarea majorarii salariale de 7 la suta prevazuta initial pentru luna aprilie 2007, incepand din luna ianuarie 2007. Lehene a precizat insa ca cel putin Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant isi mentine cererea de acordare a primei de vacanta si a tichetelor de masa pentru profesori. In perioada urmatoare, sindicatele din invatamant vor analiza situatia nou-creata si vor decide in ce fel isi vor sustine, in continuare, revendicarile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »