Din ce in ce mai multi bani pentru invatamantul salajean

Magazin Salajean 21 martie 2007 0

Din ce in ce mai multi bani pentru invatamantul salajean

Ioan Abrudan, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, a declarat in cadrul conferintei de presa de ieri, ca s-a primit fila de plan pentru a incepe demersurile cu privire la achizitionarea aparaturii de calcul pentru unitatile de invatamant (unde nu exista retea de calculatoare) in valoare de aproximativ 19 miliarde de lei vechi.

Am facut o estimare si, in acest fel, vom putea asigura cel putin echipamente de 10+1 calculatoare, pentru fiecare unitate de invatamant gimnazial. In Salaj exista 51 de unitati de invatamant cu personalitate juridica, care nu au deloc retea de calculatoare si 21 de structuri arondate. Repartizarea se va face dupa criterii stabilite in Consiliul de Administratie, insa criteriul de baza il constituie numarul de elevi, a precizat Abrudan.

Al doilea subiect discutat in cadrul conferintei de presa a fost cel legat de dotarea scolilor cu mobilier. Inspectorul scolar general a spus ca Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a alocat judetului Salaj suma de 9 miliarde de lei vechi, bani care vor fi utilizati pentru inlocuirea mobilierului vechi din toate unitatile de invatamant. Banii vor fi repartizati in functie de solicitarile venite din partea scolilor. Anul trecut, din sumele pe care le-am primit de la Minister ne-am concentrat pe mobilierul necesar gradinitelor, iar in acest an, cea mai mare parte a sumelor de bani vor merge inspre unitatile de invatamant (primar si gimnazial), a afirmat inspectorul general.

Cat priveste mijloacele de transport pentru elevi, in cursul acestui an, judetului Salaj i-au fost repartizate pentru achizitie un numar de 15 microbuze. Prioritate vor avea comunele in care unitatile de invatamant au fost comasate, respectiv Sc. Ciocmani-Babeni; Sc. Zalnoc-Bobota; Sc. Salajeni-Bocsa; Diosod-Guruslau; Cristelec-Maieriste; Sc. Badacin-Pericei; Racas-Hida; sectia romana Gr. Sc. Sarmasag-Sc. Nr.2 Sarmasag; Sc. Ilisua-Lompirt si Sc. Motis-Cehu-Silvaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »