Diferenta de doua puncte la contestatiile depuse la concursul de suplinire

Magazin Salajean 12 august 2011 0

Diferenta de doua puncte la contestatiile depuse la concursul de suplinire

Rezultatele finale afisate in cursul zilei de ieri la concursul pentru suplinitori, organizat in data de 4 august, pun sub semnul intrebarii corectitudinea cu care s-au notat lucrarile candidatilor salajeni. Potrivit inspectorului scolar de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, una dintre lucrarile corectate de comisia de contestatii a fost notata la o diferenta de doua puncte fata de nota initiala. Dintre cele 13 contestatii depuse de catre candidatii nemultumiti de rezultatele obtinute la concursul de suplinire, 11 au fost respinse avand aceeasi nota. Celelalte doua au fost micsorate, ne-a declarat inspectorul Lungu.

Astfel, un candidat care a sustinut examenul pentru disciplina geografie a primit nota 6,60 la contestatii, fata de 6,80 cat avea initial. Celalalt candidat a avut, insa, o surpriza extrem de neplacuta, cu toate ca nota initiala nu-i dadea dreptul sa ocupe un post de suplinitor. Nota primita in urma recorectarii lucrarii sustinute pentru postul de maistru-instructor finisaj textil a fost cu doua puncte mai mica decat cea initiala, si anume, de la 4,30 la 2,30. Inspectorul scolar adjunct al ISJ Salaj, Szabo Stefan, ne-a declarat ca nota va ramane cea data de comisia de contestatii. Diferenta foarte mare dintre nota initiala si cea obtinuta in urma recorectarii lucrarii candidatului va fi analizata la nivel central. Urmeaza a se stabili daca persoana care a corectat lucrarea a facut o greseala ori a notat in plus lucrarea candidatului salajean. Aceasta verificare se va face la nivel central, in functie de rezultat fiind luate masurile ce se impun, a mentionat Szabo.

Doar 96 de salajeni au sustinut examenul de suplinitori, dupa ce 69 dintre cei inscrisi nu s-au prezentat, iar 35 au parasit sala de examen dupa primirea subiectelor. Rezultatele au fost foarte slabe: 46 au fost notate intre unu si 4,99, un numar de 40 de lucrari au fost notate intre 5 si 6,99, in timp ce doar zece candidati au avut note peste 7. Numai cei care au obtinut note peste 5 vor putea opta pentru un post de suplinitor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »