Dezastru la concursul pentru suplinitori!

Magazin Salajean 5 august 2011 0

Dezastru la concursul pentru suplinitori!

Salajenii au dat bir cu fugitii la concursul de suplinire. Mai mult de jumatate dintre cei 200 de candidati salajeni inscrisi pentru a participa, ieri, la examenul de suplinitori calificati, nu au trecut acest examen, fie pentru ca nu s-au prezentat la concurs, fie pentru ca au parasit salile de examen dupa ce au vazut subiectele.

Aproape o treime dintre candidatii inscrisi pentru sustinerea concursului de suplinitori calificati nu s-au prezentat ieri la examen, in timp ce alte cateva zeci au parasit salile de examen dupa primirea subiectelor. Inspectorul scolar adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Szabo Stefan, ne-a declarat ca persoanele care au renuntat sa predea lucrarile pentru a fi corectate au acest drept, fiind considerate insa absente la concurs. Dintre cei aproximativ 200 de candidati inscrisi, doar 131 s-au prezentat la examenul de suplinire, restul fiind absenti. Pe parcursul examenului, insa, 35 de candidati au renuntat sa rezolve subiectele. Acestia au dat o declaratie pe proprie raspundere ca nu doresc corectarea lucrarilor, fiind considerati absenti. Niciun candidat nu a fost eliminat, a declarat Szabo Stefan. Potrivit acestuia, cele 96 de lucrari valabile au fost transmise pentru corectare in alte centre din tara, stabilite la nivel de minister.

Concursul de suplinire a fost modificat, anul acesta, fiind organizat dupa modelul examenului de titularizare. Si anume, candidatii au avut de sustinut un examen scris din aceeasi metodologie precum la concursul de titularizare, in sali supravegheate video, fata de anii trecuti, in care acest examen era oral. La nivelul judetului Salaj, concursul pentru suplinitori a avut loc la Colegiul National Silvania din Zalau.

Aproximativ 470 de posturi de suplinire sunt disponibile pentru anul scolar 2011-2012, la nivelul unitatilor de invatamant salajene. Intaietate la ocuparea acestor locuri de munca au candidatii la examenul de titularizare care nu au obtinut un post de titular, pensionarii din sistem, dupa care, in functie de rezultatele obtinute la acest concurs, si suplinitorii calificati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »