Deocamdata: BAC fara incidente in Salaj

Magazin Salajean 14 iunie 2012 0

Deocamdata: BAC fara incidente in Salaj Candidatii care sustin proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna se afla, astazi, in cea de-a doua zi de examinare, la care primesc nu note, ci calificative (mediu, avansat, experimentat, n.r.), iar pana acum, BAC-ul s-a desfasurat in Salaj fara niciun incident, ne-a declarat inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan.

In aceasta sesiune, examenul maturitatii este sustinut de 2.569 de candidati, din care 2.221 sunt din seria curenta de absolventi, iar 348 din serii anterioare.

Potrivit calendarului de desfasurare, candidatii vor sustine proba de evaluarea competentelor digitale intre 18 – 22 iunie, iar cea de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala intre 25 – 27 iunie. Probele scrise sunt programate incepand cu data de 2 iulie, prima fiind proba scrisa la Limba si literatura romana, iar in 3 iulie, proba scrisa la Limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta in 4 iulie, iar ultima proba scrisa, cea la alegerea profilului si specializarii, va avea loc in 6 iulie.

Primele rezultate se vor afisa in 8 iulie, iar dupa solutionarea eventualelor contestatii, vor fi prezentate, in 13 iunie, rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

Pentru examenul din acest an, toate salile de examen sunt supravegheate de ochii lui Big Brother, in acest sens fiind cumparate aproximativ 170 de camere video, din care circa 25 sunt amplasate in salile unde se multiplica subiectele si unde se vor prelua lucrarile candidatilor. Camerele video fac diferenta intre sesiunea actuala de BAC si prima sesiune de bacalaureat din 2011, cand in Salaj nu au existat camere video, ISJ considerand la acea vreme ca

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »