De Ziua Eroilor, concurs pentru elevi

Magazin Salajean 7 mai 2012 0

Elevii salajeni sunt asteptati sa participe la concursul Eroii salajeni si faptele lor, prilejuit de marcarea Zilei Nationale a Eroilor. Manifestarea se deruleaza sub patronajul Institutiei Prefectului Judetului Salaj in parteneriat cu Centrul de Cultura si Arta si cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, al Bibliotecii Judetene Ionita Scipione Badescu, Directiei Judetene a Arhivelor Statului, Asociatiei Jurnalistilor din judetul Salaj, Casei de Asigurari de Sanatate si Biroului de Informare al Parlamentului European in Romania.

La concurs pot participa elevi de gimnaziu si de liceu care vor trimite (pana in data de 21 mai 2012, ora 16) la adresa de e-mail concurs@prefecturasalaj.ro un eseu legat de viata si activitatea unei personalitati locale sau nationale cu influenta asupra istoriei comunitatilor din judetul Salaj. Castigatorii pe cele doua sectiuni (clasele V-VIII si IX-XII) vor fi invitati sa isi prezinte lucrarile in cadrul Simpozionului organizat de Institutia Prefectului Judetului Salaj in Sala Porolissum, in data de 24 mai 2012, incepand cu ora 9.30. Premiile se vor acorda in cadrul manifestarilor publice care se vor desfasura in data de 24 mai, cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Eroilor. Toti elevii care vor transmite eseuri vor primi Diplome de participare.

Prezentarea lucrarilor va fi publica, participantii avand posibilitatea sa invite prieteni, colegi, membri de familie.

Organizatorii concursului au mentionat ca eseurile trebuie sa fie scrise in format Word si sa contina maximum 2500 de cuvinte. Cele mai reprezentative lucrari vor fi publicate de Centrul de Cultura si Arta intr-o brosura care va fi distribuita in luna septembrie anul curent cu ocazia comemorarilor de la Ip si Treznea. Lucrarile vor fi jurizate si se vor acorda punctaje dupa urmatoarele criterii: originalitate (35 de puncte), reflectarea adevarului istoric (25 puncte), caracter inedit (20 puncte), corectitudinea si calitatea lucrarii (10 puncte), aspectul lucrarii si incadrarea in numarul maxim de cuvinte (10 puncte). Maximum de puncte acordat pentru un eseu va fi de 100. Lucrarile prezentate in editiile anterioare nu intra in competitie. Prima pagina a eseului este predefinita si se poate accesa de pe pagina web a Institutiei Prefectului Judetului Salaj, www.prefecturasalaj.ro, sectiunea Concurs de eseuri

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »