De Zilele Invatamantului Salajean

Magazin Salajean 3 decembrie 2008 0

De Zilele Invatamantului Salajean

Scoala generala nr. 5 Gheorghe Lazar Zalau

Saptamana trecuta, la Scoala Generala nr. 5 Gheorghe Lazar din Zalau, s-au sarbatorit Zilele Invatamantului Salajean. Cu aceasta ocazie s-a realizat o expozitie etnografica cu tema: Valori nepieritoare ale satului salajean romanesc, sub indrumarea d-nei prof. Silvia Hodis.

Cu ajutorul invatatoarei Ana Banut si a clasei a IV a B s-a realizat o mini sezatoare, formata dintr-un grup de fete imbracate in costume populare, aratand astfel colegilor cum se coseau camasile si cum se torcea lana.

Prin aceasta expozitie am incercat sa cream o mica imagine a satului salajean de-a lungul timpului, cu traditiile si evenimentele din viata taranului roman, ne-a declarat Silvia Hodis.

Exponatele au constat in vase de ceramica vechi, stergare, cergi, camasi tesute si cusute manual, avand o vechime de peste 100 de ani, costume populare, farfurii din lut si alte obiecte de traditie veche salajeana, de pe Valea Agrijului.

La sfarsit, copiii clasei a IV a B au coplesit-o pe profesoara Hodis cu intrebari despre traditiile satului de Craciun, ocupatiile oamenilor, provenienta materialelor din care se faceau camasile si costumele populare si tot ce insemna satul salajean odinioara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »