De la scoala, in ambulantele SMURD

Magazin Salajean 11 mai 2012 0

De la scoala, in ambulantele SMURDMai multi elevi inscrisi la Scoala Postliceala Sanitara din Zalau au ajuns, in cursul zilei de ieri, in ambulantele Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD). Din fericire, acestia nu au avut nevoie de ingrijiri medicale de urgenta, prezentandu-se la sediul pompierilor salajeni intr-o sesiune de practica, pentru cunoasterea activitatii desfasurate in medicina de urgenta.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, ne-a declarat ca aceasta este a patra vizita efectuata, de la inceputul lunii in curs, de elevii inscrisi la unitatea scolara mentionata. Tinerilor prezenti la sediul unitatii le-a fost prezentat ceea ce inseamna SMURD, de la activitatea desfasurata in cadrul serviciului, pana la dotarea cu personal si echipamente medicale. Acestia au asistat la descrierea dotarilor ambulantei de tip B2 din cadrul serviciului, fiindu-le prezentate si tipurile de misiuni la care paramedicii intervin si autospeciala pentru descarcerare grea. De asemenea, pentru o aprofundare mai eficienta s-au realizat exercitii practice demonstrative cu aparatura medicala din dotarea ambulantei si autospecialei pentru descar-cerare, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, elevii Scolii Postliceale Sanitare din Zalau s-au aratat interesati de noutatea informatiilor primite si posibilitatea ca, in viitor, sa imbratiseze o cariera in medicina de urgenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »