De ieri, Salajul are 15 microbuze scolare noi

Magazin Salajean 15 februarie 2008 0

De ieri, Salajul are 15 microbuze scolare noiMicrobuzele pe care 15 scoli din judet le-au asteptat un an intreg pentru a rezolva problema transportului elevilor la cursuri au ajuns, ieri, si in Salaj. Cum ele erau destinate scolilor care au trecut prin procesul de comasare, reprezentantii acestor unitati de invatamant au venit in Piata 1 Decembrie 1918, pentru a ridica masinile. Intr-un cadru oficial, inspectorul scolar general Ioan Abrudan a inmanat actele si cheile pentru fiecare masina care va putea fi vazuta de acum incolo pe drumurile judetului. Masinile sunt marca Ford, iar capacitatea lor este de 16+1 locuri.

Achizitionarea masinilor a fost facuta cu cei 1,6 milioane de lei pe care Guvernul le-a alocat judetului Salaj in scopul rezolvarii transportului copiilor la unitatile de invatamant.

Pana acum, aspectul transportului a fost sustinut financiar cu sprijinul autoritatilor locale, acestea punand microbuze proprii sau inchiriate la dispozitia unitatilor de invatamant de care raspund.

Potrivit inspectorului scolar general, Salajul va primi in lunile urmatoare inca trei microbuze, din care unul va fi destinat Casei Corpului Didactic Salaj, iar celelalte scolilor din Cheud si Dragu. Capacitatea masinilor este de 8+1 locuri, in cazul celei destinate Casei Corpului Didactic, respectiv de 16+1 pentru microbuzele ce vor transporta la cursuri elevii din cele doua comune sus amintite.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »