De astazi, profesorii nu mai trec notele in catalog

Magazin Salajean 22 martie 2010 0

De astazi, profesorii nu mai trec notele in catalog

Incepand de astazi, profesorii nu vor mai trece note și calificative in catalog. Sindicatele reprezentative din invațamant au decis ca in data de 25 martie sa organizeze un miting in Capitala și in 22 aprilie – o zi de protest național cu incetarea activitații dascalilor.

In urma negocierilor eșuate cu Ministerul Educației, Federatia Sindicatelor Libere din Invațamant (FSLI), Federația Educației Naționale (FEN), Federația Spiru Haret si Federația Alma Mater, s-au reunit pentru a pune la punct o strategie privind protestele din perioada urmatoare. Eusebiu Lehene, președintele Sindicatului Liber din Invațamant (SLI) Salaj din cadrul FSLI, ne-a spus ca printre acțiuni se numara și un protest național, cu incetarea activitații in toate unitațile de invațamant. Programul protestelor va incepe de luni, 22 martie, de cand profesorii nu vor mai trece in catalog note și calificative.

Totodata, toți membrii celor patru sindicate vor boicota examenele naționale. In data de 25 martie, sindicatele din București afiliate la FSLI, vor participa la un miting organizat in capitala, in Piața Victoriei, urmat de un marș de protest spre Ministerul Educației, acțiuni organizate de Federația Spiru Haret, ne-a comunicat Lehene. In aceeași zi, in toate școlile din țara nu se vor desfașura activitați de predare, urmand sa fie dezbatut proiectul Legii Educației de catre profesorii afiliați celor patru sindicate. Propunerile profesorilor cu privire la proiectul Legii Educației vor fi analizate in 14 aprilie de catre birourile federațiilor sindicale care vor realiza apoi un material, pe care il vor trimite grupurilor parlamentare.

Potrivit sindicaliștilor, daca in urma acestor acțiuni problemele profesorilor nu vor fi luate in considerare, nu se va mai incheia situația școlara a elevilor și se vor crea premizele declanșarii unei greve generale in prima decada a lunii iunie. Sindicaliștii au anunțat ca, in funcție de evoluția situației in perioada urmatoare, vor fi stabilite și alte masuri concrete. Toate protestele au ca obiect problemele din Educație, inclusiv cele legate de drepturile salariale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »