Dat afara din greseala! Szabo Stefan, demis pentru doar trei zile de la conducerea ISJ Salaj

Magazin Salajean 3 iulie 2012 0
Dat afara din greseala! Szabo Stefan, demis pentru doar trei zile de la conducerea ISJ Salaj

Fostul inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Szabo Stefan, a fost reinstalat pe post, printr-un ordin emis luni de ministrul Educatiei, la numai trei zile de cand a fost eliberat din aceasta functie. Szabo Stefan a fost inlocuit vineri de profesorul de fizica Maria Pop, din cadrul Colegiului Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian Zalau, care, de asemenea, isi va pastra postul de secund la conducerea ISJ Salaj.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar, Gheorghe Bancea, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca a fost emis deja ordinul prin care Szabo Stefan este reinvestit in functia de inspector scolar general adjunct. Pe langa actualul adjunct al institutiei, avem o suplimentare de post de inspector scolar general adjunct, si anume Szabo Stefan. Motivul care a stat la baza infiintarii noului post este ca, la nivelul judetului, avem minoritati nationale care trebuie reprezentate in cadrul inspectoratului. Prin urmare, Szabo Stefan va prelua atributiile postului odata cu primirea, la inspectorat, a ordinului de numire in functie, a declarat Gheorghe Bancea.

Intrebat daca suplimentarea posturilor de inspector general adjunct se va realiza si la nivelul Inspectoratelor Scolare din celelalte judete ale tarii, Gheorghe Bancea a raspuns ca nu cunoaste acest lucru. Potrivit acestuia, decizia de infiintare a unui nou post de secund al ISJ Salaj a venit tocmai din partea conducerii institutiei salajene. Szabo Stefan va fi instalat pe post odata cu primirea ordinului de numire in functie, a mentionat Bancea.

Szabo Stefan ne-a spus, ieri, ca nu doreste sa comenteze subiectul. Am spus, ca si la destituire, ca nu comentez. Pot fi si profesor de chimie si inspector general scolar adjunct, dar nu comentez decizia, unde ma trimit, eu ma duc, ne-a declarat Szabo Stefan.

De asemenea, fostul inspector scolar general adjunct ne-a spus ca are ordinul de numire in functie in geanta. Am primit deja ordinul de numire in functia de inspector scolar general adjunct al ISJ Salaj. Sunt un soldat disciplinat si execut ultimul ordin, a incheiat Szabo.

Odata cu preluarea atributiilor in domeniu, fostul inspector scolar general adjunct va prelua si functia de presedinte al Comisiei Judetene de Bacalaureat, detinuta inca de la inceputul lunii ianuarie a anului in curs si pana vineri, 29 iunie, cand a fost eliberat din functie.

Fostul inspector scolar adjunct al ISJ Salaj, Szabo Stefan, lucreaza in sistemul de invatamant de peste 43 de ani. Szabo a fost, pentru o perioada de 11 ani, profesor de chimie la Scoala Gimnaziala din Samsud, iar din 1980 este profesor titular de chimie la Colegiul National Simion Barnutiu din Simleu Silvaniei. Szabo a fost inspector scolar adjunct al ISJ Salaj in perioada 2005-2012.

Szabo Stefan este casatorit, are are doi copii si patru nepoti, fiind membru al UDMR Salaj de peste 10 ani. La nivel international, este brevetata Metoda Szabo de rezolvare a unui tip de probleme de chimie.

Suspendarea lui Szabo, o grava… eroare

Liderul UDMR Salaj, Seres Denes, a dezmintit, ieri, zvonurile potrivit carora reinstalarea in functie a lui Szabo Stefan ar fi avut vreo legatura cu o conditionare a voturilor consilierilor maghiari pentru functiile de vicepresedinti ai Consiliului Judetean Salaj. Acesta a subliniat ca suspendarea inspectorului adjunct a fost o eroare care s-a remediat la nivelul Ministerului Educatiei. A existat o intelegere la nivel central in domeniul invatamantului potrivit careia oamenii nostri sa ramana in functie acolo unde ponderea populatiei maghiare este semnificativa. Szabo Stefan a fost suspendat din functie din greseala. Nu stim de ce s-a procedat astfel, cei de la Minister ne-au explicat ca a fost o eroare, motiv pentru care s-a revenit asupra deciziei si acesta a fost repus pe post. Nu am avut nicio discutie neprincipiala si nicio intelegere pe plan local. La nivelul tuturor judetelor cu populatie maghiara sunt cate doi inspectori scolari adjuncti, lucru care nu inteleg de ce nu s-a respectat pana acum la noi in judet. Nu s-a intimplat nimic, nu a fost nici santaj, nici presiune si nu are legatura cu votul UDMR pentru alegerea vicepresedintelui CJ, a sustinut presedintele UDMR, Seres Denes.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »