Dascălii zălăuani îşi primesc banii pentru navetă

Mihaela Moldovan 17 decembrie 2012 0
Dascălii zălăuani îşi primesc banii pentru navetă

 

Consilierii municipali au aprobat, luni, în şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre privind acordarea banilor aferenţi navetei către 26 de dascăli, suma totală care va fi cuprinsă, în acest sens, în bugetul anului viitor fiind de circa 77.000 de lei. Banii respectivi privesc naveta din ultimii 2 ani şi vor fi achitaţi cadrelor didactice începând cu luna ianuarie 2013.

Consilierul local PDL Vasile Dărăban a cerut explicaţii, însă, vizavi de suma mare care revine fiecărui dascăl – 12.500 de lei, precizând că, potrivit unor calcule simple, reiese că naveta unui dascăl costă, lunar, aproximativ 600 de lei, o suma fiind exagerată. Faţă de acest aspect, reprezentanţii administraţiei locale au declarat că decontarea navetei se face în limita a 7,5 litri combustibili/suta de kilometri parcurşi, astfel că situaţia nu este una care să contravină legii.

Hotărârea aleşilor municipali este o urmare a faptului că dascălii sălăjeni şi-au câştigat plata acestor drepturi băneşti în instanţă. Totuşi, dacă Primăria Zalău va câştiga recursul declarat împotriva sentinţei cu pricina, întreaga sumă va trebui restituită de profesori către bugetul local.

 

 

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »