Dascalii vor primi bani pentru carti

Magazin Salajean 21 mai 2007 0

Dascalii vor primi bani pentru carti

Guvernul a hotarat saptamana trecuta, ca peste 233.000 de cadre didactice sa primeasca in acest an ajutorul financiar stabilit pentru achizitionarea de carti sau de programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii calitatii activitatilor didactice. Banii vor fi acordati pana la sfarsiitul lunii august 2007, suma fiind echivalentul in lei a 100 de euro. Incepand cu anul 2008, insa ajutorul financiar se va acorda incepand din luna ianuarie a anului urmator celui in care a fost facuta cererea. Aceasta trebuie sa fie inregistrata pana la data de 1 noiembrie. Pentru anul in curs, cererile se inregistreaza pana in 30 iunie 2007.

Sumele vor fi acordate anual, de fiecare unitate de invatamant preuniversitar, la cererea cadrelor incadrate aici. Fondurile necesare acordarii ajutorului financiar sunt asigurate de inspectoratele scolare, din bugetul Minsterului Educatiei. Unitatile scolare vor solicita sumele pana in data de 10 a fiecarei luni.

De mentionat ca in cazul in care cadrul didactic isi desfasoara activitatea in mai multe unitati de invatamant, banii se acorda de catre unitatea la care beneficiarul isi exercita functia de baza, care pastreaza si completeaza carnetul de munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »