Dascalii salajeni, platiti pentru zilele de greva

Magazin Salajean 9 iunie 2010 0

Dascalii salajeni, platiti pentru zilele de greva

Ministerul Educatiei a decis: pentru zilele de greva nu se taie din salariile profesorilor. Singura conditie este ca dascalii sa recupereze materia pierduta in timpul actiunilor de protest, respectiv din zilele de 31 mai si 1 iunie.

O nota a Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului transmisa inspectoratelor scolare din tara prevede remunerarea cadrelor didactice si pentru zilele de greva, dar cu indeplinirea anumitor conditii. Inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca orele din zilele de greva vor fi platite daca profesorii vor recupera materia pierduta. Luni s-a intrunit o comisie paritara formata din reprezentanti ai inspectoratului scolar si liderii sindicalisti din judet pentru a analiza nota Ministerului Educatiei in care se prevede recuperarea materiei pierdute in zilele de greva. In cadrul sedintei s-a decis ca fiecare unitate de invatamant sa-si stabileasca un program de recuperare, cadrele didactice participante la actiunile de protest din zilele de 31 mai si 1 iunie fiind astfel platite pentru orele nelucrate. Este in interesul elevilor sa parcurga intreaga materie scolara si de a incheia anul scolar in bune conditii, a afirmat Abrudan.

Potrivit sursei citate, si profesorii supraveghetori si evaluatori care au participat la greva generala, dar care au fost prezenti la alte probe din cadrul examenului de bacalaureat, vor fi platiti. Nu vor fi niciun fel de probleme privind recompensarea financiara a cadrelor didactice care participa la examenul de bacalaureat si nici a celor care au fost in greva, deoarece plata se face pentru fiecare proba in parte. Mai precis, un profesor va fi platit pentru fiecare proba la care a fost supraveghetor sau evaluator, a mentionat inspectorul general al ISJ Salaj.

In concluzie, greva generala nu a afectat semnificativ programa scolara a elevilor si nici salariile cadrelor didactice ori remunerarea celor participante la bacalaureat. In realitate, atat elevii cat si dascalii au avut parte de o mini-vacanta pe timpul actiunilor de protest deschise de sindicalistii din invatamant. Din fericire, cel putin pentru elevi, anul scolar se va finaliza fara niciun fel de probleme in Salaj.

In decursul zilei de ieri, ISJ Salaj a primit o alta nota din partea ministerului, privind plata cadrelor didactice participante la examenul de bacalaureat. Din pacate, conducerea inspectoratului nu a putut fi contactata pana la inchiderea editiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »