Dascalii participanti la bacalaureat vor fi platiti

Magazin Salajean 10 iunie 2010 0

Dascalii participanti la bacalaureat vor fi platiti

Cu toate ca inainte de inceperea bacalaureatului circulau unele zvonuri ca profesorii nu vor fi remunerati pentru participarea la probele orale din cadrul examenului deoarece au fost programate, in premiera in 2010, pe parcursul anului scolar, in prezent, Ministerul Educatiei a inchis toate gurile rele. De luni, este sigur: profesorii supraveghetori si evaluatori la examenul de bacalaureat vor primi bani pentru aceasta activitate.

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj a primit, marti, o nota a Ministerului Educatiei privind modul de plata a personalului didactic care face parte din comisiile pentru examenul national de bacalaureat. Si anume, presedintele unei comisii de pana la 450 de candidati (inclusiv) va primi 400 de lei, in timp ce presedintele unui comisii cu peste 450 de elevi inscrisi va primi cu 25 de lei in plus. Cate 275 de lei vor lua in mana atat vicepresedintele si secretarul, cat si fiecare membru al comisiei, in timp ce un asistent va fi remunerat cu 25 de lei pentru fiecare zi lucrata.

Sumele cresc cand vine vorba de personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare. Presedintele unei astfel de comisii, de pana la 1.000 de candidati (inclusiv), primeste 600 de lei, iar la peste 1.000 de candidati, cu 25 de lei in plus. Si vicepresedintele va fi platit cu 350 de lei, secretarul – cadru didactic cu abilitati in operarea pe calculator (informatician), dupa cum se arata in ordin, va primi 300 de lei, iar fiecare membru cate 275 de lei. Pentru fiecare lucrare corectata, un profesor evaluator va pune in buzunar 4 lei.

Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale sau din comisiile de organizare si desfasurare a probei anticipate sau a probei orale la disciplina nonlingvistica, sustinute de elevii sectiilor bilingve francofone, este platit dupa cum urmeaza: secretar si membru – cate 75 de lei, iar asistent – 20 de lei pe zi. Profesorii examinatori la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana sau in limba materna, respectiv pentru proba de calculator primesc cate 2 lei pentru fiecare candidat examinat. Pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice, profesorii examinatori vor lua cate 3 lei pentru fiecare candidat. Profesorii evaluatori care fac parte din comisiile judetene de contestatii pentru examenul de bacalaureat vor primi cate 4 lei pentru fiecare lucrare corectata.

Inspectorul general scolar al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, ne-a comunicat ca plata profesorilor supraveghetori si evaluatori se va efectua dupa finalizarea examenului de bacalaureat. In cele 22 de centre de examinare constituite la nivelul judetului, participa aproximativ 400 de cadre didactice pentru supravegherea si evaluarea celor peste 2.600 de elevi inscrisi la bacalaureat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »