Cursuri de perfectionare pentru profesori

Magazin Salajean 16 noiembrie 2006 0

Programele de formare continua a profesorilor derulate prin Casa Corpului Didactic au fost prezentate de prof. Maria Turcas – directorul Casei Corpului Didactic. Este vorba de trei programe acreditate, desfasurate in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca. Astfel, unul dintre programe este destinat personalului cu functii de conducere, de indrumare si control din invatamantul preuniversitar, care are ca public tinta inspectorii scolari si directorii unitatilor de invatamant cu personalitate juridica din judetul Salaj. Programul, la care sunt inscrisi 120 de cursanti, are o durata de 190 de ore si va incepe din data de 18 noiembrie. Cel de-al doilea program este adresat cadrelor didactice Magister I si II (educatoare, invatatori si profesori). Modulul II se desfasoara din luna octombrie in centrele metodice din Simleu Silvaniei si Jibou. Numarul cadrelor didcatice implicate in curs sunt la Jibou – 160, iar la Simleu Silvaniei – 161. Incepand cu 25 noiembrie, educatoarele, invatatorii si profesorii care au absolvit anul trecut scolar modulul II vor continua programul cu modulul I (specialitate).

Un alt program care se realizeaza la comanda Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), ce va fi sustinut de formatori nationali desemnati de catre MEdC, se va desfasura in perioada 22-23 noiembrie, la Casa Corpului Didactic (CCD) Zalau, care, in calitate de organizator, va asigura logistica, suporturi de curs si plata formatorilor. Programul are ca public tinta directorii si responsabilii comisiei de calitate din toate liceele si grupurile scolare din judet.

Mai trebuie amintit ca, in acesta perioada, se desfasoara in intreaga tara, la comanda MEdC, programe de formare pentru inspectori scolari, formatori, bibliotecari ai CCD si alte cadre didactice din invatamantul preuniversitar. Toate aceste programe de formare enumerate mai sus se realizeaza cu finantare de la bugetul de stat prin MEdC, care a alocat numai Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, respectiv Casei Corpului Didactic, pana la data de 31 octombrie, suma de 820.000.000 de lei vechi, urmand ca pana la finele anului in curs sa se aloce inca 1.900.000.000 lei vechi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »