Cu doar cinci zile înainte de a începe: Bacalaureatul se modifică!

Magazin Salajean 2 iunie 2011 0

Cu doar cinci zile înainte de a începe: Bacalaureatul se modifică!

Cu doar câteva zile înainte de susţinerea primei probe din cadrul examenului de bacalaureat de anul acesta, reprezentanţii Ministerului Educaţiei aduc modificări importante în programul probelor orale. Astfel, absolvenţii de liceu vor trebui să se prezinte cu trei zile mai devreme pentru susţinerea probei de evaluarea competenţelor digitale, în timp ce candidaţii care susţin proba competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă sunt obligaţi să susţină ambele probe în aceeaşi perioadă.

Potrivit unei note emise de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, proba de certificare a competenţelor digitale a candidaţilor, ce urma să înceapă luni, 13 iunie, a fost devansată cu câteva zile. Schimbarea datei de desfăşurare acestei probe a fost decisă pentru a nu încălca prevederile Codului Muncii, conform căruia prima şi a doua zi de Rusalii sunt zile libere, în care nu se lucrează. Toate activităţile referitoare la evaluarea competenţelor digitale şi planificate pentru zilele de 12 şi 13 iunie au fost reprogramate pentru zilele de 9 şi 10 iunie. Aceste modificări nu schimbă însă cu nimic modul de desfăşurare a probei, candidaţii fiind aşteptaţi la evaluare în unităţile şcolare pe care le-au absolvit, ne-a declarat, ieri, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan.

Decalarea examenului pe calculator duce, însă, la suprapunerea a două probe din această sesiune de bacalaureat, respectiv cea de calculator şi proba competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Chiar şi aşa, inspectorul şcolar Abrudan susţine că nu vor fi probleme. Candidaţii nu vor fi afectaţi de aceste modificări, prin faptul că numărul celor care susţin proba de evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă este destul de redus la nivelul întregii ţări, precum şi în judeţul nostru. Stabilită în intervalul 8-10 iunie, candidaţii vor putea susţine această probă în prima zi, urmând să fie programaţi la proba de evaluarea competenţelor digitale. Vom organiza şi desfăşura aceste probe astfel încât să nu apară probleme, a menţionat inspectorul şcolar.

Prima probă din această sesiune de bacalaureat începe în data de 6 iunie, cu proba de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice, în intervalul 20-23 iunie, după care candidaţii la bacalaureat se pregătesc să intre la probele scrise.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »