Criza cadrelor didactice continuă: Peste 200 de posturi sunt neocupate în şcolile sălăjene

Mihaela Oprea 3 septembrie 2012 1
Criza cadrelor didactice continuă: Peste 200 de posturi sunt neocupate în şcolile sălăjene

Doar aproximativ 60 de candidaţi care au participat la concursurile de titularizare din ultimii ani au obţinut, la finele trecute, posturi de suplinire vacante şcolile sălăjene pentru anul şcolar 2012-2013. Peste 200 de posturi au rămas, astfel, nerepartizate, aceasta în condiţiile în care în mai puţin de două săptămâni încep cursurile şcolare.
Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Viorel Lungu, ne-a declarat, vineri, că s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că au fost puţini candidaţi pentru posturile disponibile, dar şi pentru că posturile disponibile în şedinţele publice din 30 şi 31 august au fost repartizate în sistem electronic. “Doar aproximativ 60 de posturi au fost repartizate în şedinţele publice organizate la finele lunii august, 218 posturi rămânând, astfel, neocupate. Din cauza faptului că am avut puţini candidaţi, dar şi pentru că repartizarea s-a făcut electronic,
fiind selectate doar cadrele care au studii corespunzătoare şi care întrunesc condiţiile postului, am rămas cu foarte multe locuri neocupate în şcoli”, ne-a declarat inspectorul şcolar.
Potrivit acestuia, cele mai multe posturi rămase vacante sunt pentru învăţători, respectiv 36 de posturi. De asemenea, au rămas neocupate 15 posturi de educatoare, 12 posturi pentru disciplina matematică, 11 posturi de limba engleză şi 10 de limba franceză. O situaţie mai aparte se regăseşte la Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, unde au rămas neocupate 14 posturi pentru muzică instrumentală, arte plastice etc. De asemenea, au rămas foarte multe locuri libere la palatele şi cluburile copiilor.
Viorel Lungu susţine că este necesară organizarea unei noi şedinţe de repartizarea posturilor rămase vacante pentru anul şcolar în curs. “Urmează să programăm pentru această săptămână o nouă şedinţă de repartizare în care să dăm posturile rămase libere”, a precizat Lungu.
Posturile rămase libere vor putea fi ocupate şi pe parcursul anului şcolar, prin organizarea de concursuri la nivelul unităţilor de învăţământ.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. // 3 septembrie 2012 at 09:05 - Reply

    Pe mafiotu asta (zici ca-i Dinu Gheorghe) nu-l schimba nimeni?!
    Cate posturi caldute a vandut asta…

Lasa un Raspuns »