Corina Forţ, noul director al Casei Corpului Didactic Sălaj

Mihaela Oprea 16 august 2012 6
Corina Forţ, noul director al Casei Corpului Didactic Sălaj

Decapitările la conducerea instituţiilor publice continuă în Sălaj. Directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Sălaj, Sanda Bulgărean, a fost demisă, joi, de la conducerea instituţiei, locul acesteia fiind luat, începând din aceeaşi zi, de Corina Emilia Forţ, profesor de istorie la Liceul Sportiv “Avram Iancu” din Zalău.
Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Gheorghe Bancea, a dat citire joi, în cadrul unei conferinţe de presă, ordinelor de demitere, respectiv numire în funcţie la conducerea CCD Sălaj, emise de ministrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu. “În cursul zilei de joi am primit de la minister două ordine. Unul dintre acestea prevede încetarea, de la data emiterii prezentului ordin, a numirii prin detaşare în interesul învăţământului la conducerea CCD a directorului Sanda Bulgărean, aceasta urmând a reveni la catedra rezervată. Al doilea ordin prevede numirea prin detaşare în interesul învăţământului a profesorului Corina Emilia Forţ, până la organizarea concursului pentru ocuparea acestei funcţii, dar nu mai târziu de finele anului şcolar în curs”, a declarat Gheorghe Bancea.
Inspectorul şcolar a apreciat activitatea celor două profesoare, respectiv calităţile de manager ale Sandei Bulgăreanu şi reuşitele profesioanele în funcţia de director a CCD Sălaj, de asemenea, pregătirea şi profesionalismul Corinei Forţ la catedră şi nu numai.
Sanda Bulgărean a afirmat că numirea sa în această funcţie nu a fost una politică. “Mărturisesc că am motive suficiente să fiu mulţumită. Numirea mea în această funcţie s-a făcut printr-un concurs de împrejurări, nu s-a făcut politic, dezideratul meu, vorbind de un interimat, fiind legat doar de ceea ce înseamnă şcoală. Nu am lipit afişe şi nici nu am dus campanie pentru numirea mea în funcţie. Intenţia mea în acest post a fost ducerea la bun sfârşit a atribuţiilor, prin formarea şi perfecţionarea cadrelor didactice, prin lansarea de cărţi şi promovarea intereselor dascălilor. Mulţumesc tuturor colaboratorilor pentru sprijinul acordat şi susţinerea mea”, a precizat sursa menţionată.
Abia instalată în funcţie, Corina Forţ a spus că şi-a stabilit deja un plan de măsuri pentru îndeplinirea activităţilor. “Consider că un profesor cu adevărat bun este cel care mai întâi se învaţă pe sine şi mai apoi pe alţii. Pornind de la acest crez, în ultimii 5 ani am urmat mai multe cursuri de formare şi pregătire profesională, acumulând astfel 392 de credite. Îmi doresc să-mi încep activitatea prin accesarea de programe de formare continuă pentru cadre didactice, precum şi pentru personal didactic auxiliar. De asemenea, voi susţine o nouă organizare, funcţionare şi dezvoltare a centrelor de documentare şi informare din reţeaua şcolară din judeţ, precum şi continuarea proiectelor accesate de fosta conducere”, a spus aceasta.
Sanda Bulgărean a ocupat funcţia de director la CCD Sălaj începând din luna ianuarie a anului 2011. Aceasta va reveni la catedra rezervată, respectiv de profesor de geografie la Şcolile Gimnaziale “Simion Bărnuţiu” şi “Corneliu Coposu” din Zalău.
Noul director, Corina Forţ, va ocupa această funcţie până la începerea noului an şcolar, pentru o perioadă de interimat.
Corina Forţ este în vârstă de 38 de ani şi este căsătorită. A predat timp de 13 ani în Învăţământul sălăjean, în ultimii 11 ani fiind profesor de istorie cu gradul didactiv I la Liceul Sportiv “Avram Iancu” din Zalău. Are două diplome de masterat în management curricular (obţinută în 2011) şi în management educaţional (din 2006) şi mai multe diplome privind pregătirea profesională.
Niciuna dintre cele două profesoare nu sunt înregimentate politic. Cu toate acestea, Corina Forţ este soţia secretarului organizaţiei municipale a PSD Sălaj, Călin Forţ, iar Sanda Bulgărean este soţia pedelistului Vasile Bulgărean, directorul Colegiului Naţional “Silvania” Zalău.

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. z 16 august 2012 at 17:01 - Reply

  mult succes si dai bataie aduna credite

 2. Anonim 16 august 2012 at 17:59 - Reply

  valori, ce mai 🙂

 3. zău? 16 august 2012 at 23:56 - Reply

  Așa-i, niciuna nu-i „înregimentată politic” – sunt doar căsătorite politic!

 4. Anonim 17 august 2012 at 14:11 - Reply

  caracter infect, zero barat si ea si sotul ei Fort!
  niste lingai….

 5. cotoi 20 august 2012 at 08:56 - Reply

  si ala de pleaca, si aia de vine, tot o apa si un pamant…neveste politice

 6. desteapta 11 septembrie 2012 at 18:11 - Reply

  nu va cunosc ,dar cunosc sistemul de promovare in functii

Lasa un Raspuns »