Copiii precoce pot încheia şcoala cu trei ani mai repede

Magazin Salajean 14 iunie 2011 0

Copiii precoce pot încheia şcoala cu trei ani mai repede

Elevii care au capacitatea de a parcurge doi ani de şcoală într-unul singur ar putea opta în scurt timp pentru această variantă, după ce reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat că doresc să promoveze procedura accelerată de învăţământ, prin care elevii pot termina şcoala mai repede.

Propunerile vizează elevii care au capacitatea fizică şi intelectuală de a se adapta cerinţelor integrării într-o clasă cu elevi de vârstă mai mare, aceştia putând cumula anii de mijloc din fiecare ciclu de învăţământ, respectiv: primar, gimnazial şi liceal. Cu alte cuvinte, elevii pot face clasa a II-a în acelaşi timp cu a III-a, clasa a VI-a concomitent cu a VII-a şi clasa a X-a în acelaşi timp cu a XI-a.

Promovarea a doi ani de studiu într-un an şcolar se poate realiza o singură dată în fiecare dintre ciclurile primar, gimnazial şi liceal. Însă, pentru a se califica pentru metoda rapidă de învăţământ, calificativul anual sau media generală în anul şcolar anterior să fie foarte bine în cazul elevilor din învăţământul primar, respectiv minim 9 pentru elevii din învăţământul gimnazial şi liceal.

În propunerea ministerului se mai arată că elevul care se înscrie în procedura accelerată de învăţământ nu este obligat să participe la toate orele de curs şi nici la toate materiile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »