Copiii de la Grădiniţa “Ion Creangă circulă regulamentar

Magazin Salajean 8 iunie 2011 0

Copiii de la Grădiniţa “Ion Creangă circulă regulamentar

Micuţii de la Grădiniţa Ion Creangă din Zalău s-au distrat de minune, ieri, la una dintre activităţile cuprinse în proiectul educaţional Să circulăm corect, organizat de unitatea de învăţământ, în parteneriat cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj şi Primăriei Zalău, precum şi cu ajutorul sponsorului Grupul Michelin SA.

Directorul Grădiniţei, Emilia Negru, ne-a declarat că scopul acestui proiect îl reprezintă perfecţionarea unor deprinderi de comportare civilizată pe stradă. În cadrul acestui parteneriat dorim să facem cunoscute regulile de circulaţie pe drumurile publice. Numărul mare de evenimente rutiere ale căror victime sunt copiii ne-a îngrijorat şi de aceea am considerat ca o datorie să prevenim astfel de evenimente. Copiii nu-şi aleg în mod corect locurile de joacă, iar noi îi putem îndruma în această direcţie. Observându-le comportamentul în traficul pietonal am considerat că trebuie să-i îndrumăm pentru a descifra ABC-ul circulaţiei. Prezentându-le şi analizând cauzele care au dus la producerea unor evenimente rutiere nedorite, preşcolarii noştri şi-au dat seama că nu ştiu cum să se comporte în trafic, iar cu această ocazie şi-au exprimat dorinţa de a dezbate mai multe teme de acest gen pentru a afla noutăţi, a menţionat Emilia Negru.

Preşcolarii au avut parte astfel de câteva lecţii de educaţie rutieră, după care, în curtea grădiniţei, au trecut printre marcajele realizate pe asfalt, pentru a demonstra cunoştinţele acumulate în privinţa circulării regulamentar. În perioada imediat următoare, organizatorii proiectului anunţă că vor mai desfăşura activităţi cu copiii, această metodă fiind una foarte constructivă în însuşirea responsabilităţilor în trafic ca pieton de la vârste fragede. Participanţii la acest proiect au fost premiaţi cu diplome şi alte bunătăţi pentru cei mici. Toate activităţile cuprinse în proiect vor fi cuprinse în fotografii şi o expoziţie intitulată Din creaţiile noastre.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »