Copiii ar putea incepe scoala la sase ani

Magazin Salajean 18 ianuarie 2008 0

Copiii ar putea incepe scoala la sase aniSi la Gradinita cu Program Prelungit nr. 11 din Zalau au avut loc ieri dezbateri pe marginea noii legislatii a invatamantului, la care au luat parte cadrele didactice ale institutiei, parinti si un reprezentant al Primariei municipiului.

Ca si in mai toate unitatile de invatamant prescolar, principala tema abordata a fost aceea a propunerii legislative privitoare la transformarea grupelor pregatitoare aflate in acest moment in cadrul gradinitelor, in clase pregatitoare incadrate in invatamantul primar. Majoritatea parintilor prezenti la dezbatere au fost de parere ca prevederea in cauza nu e una din cele mai benefice pentru copiii lor, avand in vedere ca la varsta de 6 ani acestia nu sunt pregatiti pentru a face fata activitatilor scolare, chiar daca aceastea vor fi adaptate varstei elevilor. Deasemenea, educatoarele sunt ingrijoarate ca isi vor pierde din catedre in urma transferului grupelor terminale in clasele primare.

S-a mai discutat si problema copiilor intre 2 si 3 ani, tema tratata cu superficialitate in noul proiect legislativ, atata timp cat aceasta categorie necesita o abordare diferita, in crese, or in Zalau exista o singura astfel de unitate, care nu are cum sa acopere necesitatile unui intreg municipiu.

Dintre propunerile Gradinitei nr. 11 mai mentionam ideea incadrarii bonelor si infirmierelor ca personal didactic auxiliar, cu indatoriri si drepturi materiale similare celor ale institutorilor si educatorilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »