Conducerea Scolii Gheorghe Lazar catre parintii nemultumiti: Asa-i in santier!

Magazin Salajean 27 septembrie 2010 0

Conducerea Scolii Gheorghe Lazar catre parintii nemultumiti: Asa-i in santier!Desi noul an scolar a inceput de doua saptamani, orele de curs de la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar din Zalau continua sa se desfasoare in santier. Lucrarile de reabilitare a unitatii de invatamant au demarat imediat dupa incheierea anului scolar 2008-2009 si vor dura pana in primavara lui 2010.

Conditiile in care trebuie sa invete copiii au nascut nemultumiri in randul unora dintre parinti. Mama unui elev de clasa I ne-a sesizat faptul ca in clasa micutului nu exista, inca, o tabla, astfel ca invatatoarea este nevoita sa explice fiecarui boboc in parte lectia. Un alt parinte s-a plans ca, din cauza lucrarilor, copilul sau trebuie sa urmeze cursuri dupa ora 12, in timp ce un altul s-a aratat ingrijorat de pericolele la care ii este expus fiul pentru ca unitatea de invatamant este in santier.

De cealalta parte, reprezentantii Scolii Gheorghe Lazar se declara surprinsi de reactiile acestor parinti, in conditiile in care tuturor li s-a adus la cunostinta ca unitatea va fi supusa unui amplu proces de reabilitare, care nu se va incheia pana anul viitor. Toti elevii au intrat la ore inca din prima zi de scoala. Intr-adevar, cinci clase isi desfasoara cursurile dupa-amiaza, dar parintii trebuie sa inteleaga ca lucrarile de modernizare erau necesare si ca, la finalul lor, vom avea o scoala frumoasa. Asa-i in santier! In ceea ce priveste lipsa tablelor, aceasta este o problema in curs de solutionare. Tablele au ajuns deja in Zalau si vor fi montate in foarte scurt timp, ne-a declarat Claudia Radu, directorul institutiei de invatamant.

In ceea ce priveste pericolele la care sunt expusi elevii, directorul precizeaza ca atat acestora, cat si parintilor lor le-au fost aduse la cunostinta masurile de protectia muncii, pentru care au semnat, de altfel: Am luat toate masurile necesare pentru a nu bulversa procesul de invatamant, iar copiii sa nu aiba acces in zona de santier.

Oficialul scolii se declara multumit de modul si de ritmul de derulare a lucrarilor. Executia este in grafic. Suntem norocosi ca am prins acest proiect si ca, astfel, scoala noastra va capata o fata noua, moderna, a mai spus Claudia Radu.

Investitie de aproape 2,5 milioane de lei

Proiectul derulat la Gheorghe Lazar, in valoare de 2,45 milioane de lei, este finantat prin Programul Operational Regional si urmareste imbunatatirea infrastructurii scolii, prin reabilitarea corpurilor A si B, a cailor de acces, a instalatiilor termice, sanitare si electrice, precum si amenajari exterioare. De asemenea, cladirile vor fi izolate termic, corpul B va fi supraetajat, iar unitatea de invatamant va fi dotat cu sisteme informatice si didactice moderne.

Licitatia pentru executia acestor lucrari a fost castigata de catre SC Tacon SRL Zalau si SC Arcada Con SRL Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »