Concursul de Matematica si Informatica Grigore Moisil si-a ales castigatorii

Magazin Salajean 30 martie 2010 0

Concursul de Matematica si Informatica Grigore Moisil si-a ales castigatorii

Noua elevi salajeni au reusit sa se afirme la cea de-a 25-a editie a Concursului Interjudetean de Matematica si Informatica Grigore Moisil, organizat in perioada 26-28 martie, la Zalau. La competitie au participat peste 250 de elevi din sapte judete, si anume din Salaj, Satu Mare, Maramures, Mures, Bihor, Bistrita-Nasaud si Cluj. Proba de concurs s-a desfasurat sambata, la Colegiul National Silvania Zalau, iar in aceeasi zi a avut loc si festivitatea de premiere a castigatorilor, in sala Avram Iancu a Primariei Municipiului Zalau. S-au acordat in total, 42 de premii si 38 de mentiuni, constand in diplome, medalii, bani si carti scolare.

Judetul Salaj s-a prezentat onorabil la aceasta editie a concursului, clasandu-se intre judetele fruntase prin prisma numarului de premii obtinute. Si anume, au obtinut premii si mentiuni la matematica urmatorii: premiul I – George-Catalin Turcas, elev in clasa a XII-a, la Colegiul National Simion Barnutiu Simleul Silvaniei (profesor coordonator Sorina Haiduc); premiul II – Horatiu Cosma – elev in clasa a XI-a la Colegiul National Silvania Zalau (profesor coordonator Liviu Vlaicu); premiul II – Daniel Constantin Pop, elev in clasa a X-a la Colegiul National Simion Barnutiu Simleul Silvaniei (profesor coordonator Sorina Haiduc); premiul III – Horea Muresan – elev in clasa a IX-a la Colegiul National Silvania Zalau (profesor coordonator Ioan Jecan). Si la informatica s-au afirmat elevii salajeni obtinand urmatoarele premii si mentiuni: premiul II – Vlad Vedinas, elev in clasa a X-a la Colegiul National Silvania Zalau (profesor coordonator Daniela Vulpe); premiul III – Sergiu Puscas, elev in clasa a VII-a la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu Zalau (profesori coordonatori Monica Bolba si Florin Morar); mentiuni – Artur Salajean, elev in clasa a XII-a (profesor coordonator Florin Morar), Ionut Dan Pop (profesori coordonatori Florin Morar si Cristina Vlaicu) si Ovidiu Marcel Maghear (profesor coordonator Florin Morar), elevi in clasa a IX-a, toti la Colegiul National Silvania Zalau.

Un mare avantaj pentru elevii premianti din clasa a XII-a este ca acestia se pot inscrie fara admitere la Facultatea de matematica si informatica a Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca. Cea de 25-a editie a concursului de matematica si informatica <> s-a desfasurat cu succes la Zalau, elevii din judetul Salaj reusind sa obtina premii si mentiuni importante.

Organizatorii multumesc, pe aceasta cale, profesorilor de matematica si informatica din judet, precum si scolilor: Colegiul National <> Zalau, gazda competitiei, Grupului Scolar <> Zalau si Liceului Pedagogic <> Zalau, pentru sprijinul acordat in cazarea si masa elevilor, si celor care ne-au sprijinit material si moral, a afirmat inspectorul de informatica din cadrul Inspec-toratului Scolar Judetean Salaj, Florin Morar, organizator al concursului alaturi de inspectorul de matematica Ioan Jecan.

Aceasta editie a concursului interjudetean s-a desfasurat sub egida Anului Matematicii, asa cum a fost denumit 2010. Aceasta editie a Concursului Interjudetean de Matematica si Informatica Grigore Moisil coincide cu aniversarea a 100 de ani de la infiintarea Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »