Concurs pentru titulatura Scoala Europeana

Magazin Salajean 6 februarie 2007 0

Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) are in vedere organizarea unui concurs pentru acordarea certificatului de Scoala Europeana. Potrivit realitatea.net, la competitie pot participa toate unitatile de invatamant preuniversitar care au fost sau sunt implicate in activitati-proiecte de cooperare europeana.

Competitia Scoala Europeana se adreseaza unitatilor de invatamant care au fost sau sunt implicate in activitati sau proiecte de cooperare europeana, aceste activitati putand fi legate de institutie, in general, fie personalul didactic sau elevii, individual sau in echipe. Activitatile de cooperare europeana trebuie sa fie constante si de lunga durata. De asemenea, scolile trebuie sa dovedeasca faptul ca au o buna strategie de implementare si evaluare, dar si de valorizare a informatiilor si cerintelor Uniunii Europene. Cadrele didactice vor trebui sa prezinte, cu argumente, dimensiunea europeana in cultura organizationala a scolii.

Scolile care doresc sa participe la competitie isi vor depune candidatura pana la 1 martie, iar dosarul trebuie sa contina formularul de candidatura completat, un portofoliu iliustrativ, precum si avizul inspectorului pentru gestionarea programelor comunitare si problematicii de integrare europeana. In ceea ce priveste procedurile de selectie, vor fi evaluate integrarea activitatilor de cooperare europeana in programul curent al scolii, varietatea grupelor de varsta ale elevilor implicati in activitati, asigurarea egalitatii de sanse si varietatea disciplinelor de studiu implicate. Evaluarile se vor face in perioada martie – aprilie, iar in luna mai unitatile de invatamant vor fi premiate. Certificatul obtinut este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala va trebui sa concureze din nou pentru a-l obtine.

Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, a precizat ca, in cursul saptamanii viitoare va avea loc, la Bucuresti, o intalnire a tuturor inspectorilor scolari generali din tara cu Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau. In cadrul acestei intalniri se vor aduce in discutie si elemente de detaliu in ceea ce priveste aceasta competitie, precum si normele metodologice de desfasurare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »