Concurs interjudetean de matematica

Magazin Salajean 15 noiembrie 2007 0

Primaria orasului Simleu Silvaniei, in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj si cu Scoala Nr.1 Simleu Silvaniei, organizeaza in 24 noiembrie cea de-a doua editie a Concursului de Matematica Teodor Topan. Potrivit unui comunicat de presa remis de Primaria Simleu, competitia s-a desfasurat prima oara anul trecut, la nivel de Salaj, dar la editia din 2007 vor lua parte si elevi din alte judete. Termenul pana la care elevii pot fi inscrisi in concurs este 15 noiembrie. Pana in momentul de fata au confirmat participarea unitati de invatamant din Alba, Cluj, Bihor, Maramures si Salaj. Competitia este organizata in memoria profesorului de matematica Teodor Topan. Din respect pentru acest dascal pe care l-a avut Simleul, am decis ca este benefica aceasta manifestare. Ea vine si ca un prilej pentru elevi de a-si incerca puterile cu matematica, intr-o perioada din anul scolar in care competitiile de specialitate lipsesc, a spus primarul Septimiu Turcas.

Autoritatile locale se asteapta ca la concursul din acest an sa ia parte aproximativ 120 de copii de gimnaziu si 80 de elevi din cursul liceal.

Juriul competitiei va fi asigurat de cadre didactice universitare de la universitati din Cluj Napoca si Baia Mare. Am luat aceasta decizie pentru a evita suspiciunile de favoritism si interpretarile in privinta subiectelor propuse, a spus primarul Turcas.

Vor fi acordate premii in carti, bani si diplome, pentru care Primaria Simleu a asigurat un sprijin financiar de 5.000 de lei. Pe langa aceasta, primarul Septimiu Turcas va premia personal elevii din oras care vor lua premiul I, II sau III. Ca si la editia precedenta, cred ca merita rasplatiti elevii simleuani care vor avea rezultate deosebite in acest concurs. Este firesc sa incurajam copiii care dovedesc inclinatie pentru un obiect de studiu, iar aceasta competitie ii priveste pe cei cu talent la disciplina matematica, a spus Septimiu Turcas.

Pe durata necesara, elevilor participanti si profesorilor insotitori li se va asigura cazare si masa la Grupul Scolar Ioan Ossian din Simleu Silvaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »