Concurs de creatie pentru elevi si dascali

Magazin Salajean 7 februarie 2008 0

Copiii din invatamantul preprimar si primar, precum si cadrele didactice din invatamantul preuniversitar salajean sunt invitati sa participe la prima editie a simpozionului national IIn lumea lui nea IancuI, organizat de Inspectoratul Scolar al Judetului (ISJ) Braila in cinstea scriitorului I.L. Caragiale. Potrivit unui comunicat de presa remis de ISJ Salaj, obiectivele urmarite sunt promovarea interesului pentru lectura, in special pentru operele acestui scriitor, stimularea creativitatii prin realizarea eseurilor despre lumea lui Caragiale, dar si dezvoltarea gustului estetic prin imbinarea diverselor tehnici de realizare a unor obiecte si de creionare a unor personaje specifice lumii caragialesti.

Simpozionul va fi organizat pe sectiuni. Astfel, vor putea fi trimise creatii literare (sectiune pentru copii), lucrari realizate de copii pe tema Lumea personajelor lui Caragiale (expozitie de colaje, pictura, grafica sau alte tipuri de lucrari) sau vor putea fi puse in scena dramatizari dupa operele lui Caragiale. Acestea vor avea durata de maxim 10 minute si vor fi trimise in format electronic (pe CD sau DVD) . Lucrarile sunt asteptate incepand din aceste zile, iar in cazul in care sunt trupe de teatru care vor participa la eveniment si vor fi premiate, micii actori vor lua parte la festivitatea de premiere, din 22 martie 2008, pe scena Teatrului de papusi Carabus din Braila. O alta sectiune va fi de fapt o sesiune de comunicari pentru cadrele didactice, unde vor putea fi incluse, ca argument in sustinerea lucrarilor, portofolii ale elevilor, fise de lucru, albume etc.

Inscrierea participantilor se va face pana pe data de 28 februarie 2008, iar expedierea lucrarilor va fi pana in 25 februarie 2008. Date suplimentare in acest sens pot fi obtinute de la Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »